Искать в этом блоге

среда, 22 февраля 2012 г.

Масленица в интернет - центре !

          Любой праздник в нашей жизни - это пир души. А Масленица праздник особый, это праздник чревоугодия. Обычаем разрешалось в это время есть до икоты, пить до перхоты, петь до надсады, плясать до упаду. Порадуемся Масленице, блинам и милым гостям!
         21 февраля все посетители нашего интернет-центра могли полакомиться блинами,посмотреть интересный видеоролик про Масленицу, узнать много нового и интересного!
            С днями Масленицы связано много шуток, прибауток, песен, пословиц и поговорок: "Без блина не масляна", "На горах покататься, в блинах поваляться", "Не житье, а масленица", "Масленица объедуха, деньги приберуха", "Хоть с себя все заложить, а масленицу проводить", "Не все коту масленица, а будет и Великий Пост", "Боится Масленица горькой редьки да пареной репы" (т.е. поста).

пятница, 17 февраля 2012 г.

В 2012 году Масленица пройдет с 20 февраля по 26 февраля.

       Масленица- это подготовительная неделя к Великому посту посвящена в христианском смысле одной цели – примирению с ближними, прощению обид, подготовке к покаянному пути к Богу – в этом христианская составляющая масленицы. Масленая неделя, Масленица – просторечное название Сырной седмицы — последней перед Великим постом недели. В  продолжение масленицы не едят мясо, но можно употреблять рыбу и молочные продукты.            Масленица — это сплошная неделя, отменяется пост в среду и пятницу.



Фото: Викентий Годзь
Масленица

       

вторник, 7 февраля 2012 г.

Всеукраїнський конкурс поетичних творів

                                      Шановні письменники Слобожанщини! 
Пропонуємо Вам взяти участь у Ввсеукраїнському конкурсі поетичних творів! Ми маємо надію, що перемога у Вас в кишені! Бажаємо Вам успіху!

           Всеукраїнський конкурс поетичних творів
Для участі слід надіслати 3 поетичні тексти (усього до 64 рядків) та заповнену анкету на адресу ollle@ukr.net або ariy@list.ru. Переможці конкурсу будуть запрошені для участі у другому турі, що проводитиметься у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара 3-4 березня 2012 року в рамках Всеукраїнського фестивалю поезії «Великий шѐлковый Ан Т-Р-Акт - 2012».
Кінцевий термін подання: 25 лютого 2012 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/A3nFA2

среда, 1 февраля 2012 г.

Бібліотека- місце спілкування!

                  У передостанній день січня, коли зима дуже розлютилася, що аж ніяк не хотілося виходити з домівок, а було дуже велике і необхідне  бажання поспілкуватися, наша бібліотека з радістю відкрила свої двері для громади нашого міста! Своє чергове засідання провели письменники та поети поетичного клубу "Свіча" , на якому вирішили дуже важливе питання по видавництву вже третього літературно- художньго альманаху поетів та письменників Чугуївщини. Хотілося б  , щоб уся любов до рідного краю, рідної природи, до своїх рідних і близьких людей, яка переповнює творчі особистості, залишила  свій слід для майбутніх поколінь Чугуївців! Представники  влади не  залишилися байдужі до такого бажання поетичного клубу і як завжди, прийшли на допомогу! Дуже велике спасибі Євгену Володимировичу Луніну, який охоче відвідує ці засідання і допомагає творчім людям.! Школярі, які завжди після уроків заходять до бібліотеки на годинку: хто відпочити, хто інформацію  якусь отримати, зовсім  не були зайвими у бібліотеці.
            Ми маємо надію, що наступний альманах збагатить літературне надбання Слобожанщини. Мистецтво не вмирає. Атам , де лунають вірші і пісні ,- там є прекрасне майбутнє!