Искать в этом блоге

пятница, 28 декабря 2012 г.

Ялинкові прикраси своїми руками

            Скоро Новий Рік, свято, яке люблять усі, від мала до велика. Усе більше святкової мішури на вулицях, усе яскравіше вогні на вулицях міст, а в магазинах справжній достаток маскарадних костюмів і іграшок. Але яким би різноманітним не був би асортимент  ялинкових прикрас,що продається , багато з нас, купивши ялинку, прикрасять її старими ялинковими іграшками, які зберігаються весь рік у коморі. А хтось воліє прикрашати ялинку щороку по-різному й для цього закуповує насолоди й мандаринки, які потім мальовничо розвішуються на ялинці. Колись такий варіант прикраси новорічної ялини був традиційним для багатьох родин. А щоб різноманітити святкове вбрання зеленої красуні, часто всією родиною збиралися за столами й за допомогою кольорового паперу, фольги, клеячи й фарб створювали іграшки й гірлянди своїми руками. І тоді новорічний настрій і відчуття свята поселялося в будинку задовго до знаменної дати.
        Бібліотека  пропонує вам спробувати відродити цю традицію й, крім скляних і пластикових кульок і фігурок, прикрасити новорічну ялинку іграшками, зробленими своїми руками.
       Спробуємо  разом виготовити ялинкові прикраси…з тіста.

среда, 19 декабря 2012 г.

Св. Миколай завітав до бібліотекарів

         За доброю традицією, кожен чекає приємних несподіванок у день Св. Миколая, не стали винятками й працівники   бібліотеки для юнацтва.  До  нашої бібліотеки  у гості прийшов Миколай! Це наш постійний, улюблений  читач -  Микола Костянтинович, який приніс  нам щирі вітання зі Святом та солодкі подарунки!
Миколаю-Миколаю! 
Всі на тебе ми чекаєм! 
Приходи у кожен дім, 
Щоб добробут був у нім!
 Ми  дуже вдячні ,за солодкі подарунки,  Миколі Костянтиновичу , які подарували працівникам бібліотеки , святковий настрій!

суббота, 15 декабря 2012 г.

Історія ялинкової іграшки


 Коли починаєш досліджувати історію якого-небудь предмета, то рано чи пізно приходиш до висновку, що в цьому житті немає нічого випадкового, мабуть, це має своє пояснення. Придивившись уважно до тих речей, якими щороку прикрашають новорічну ялинку, а саме ялинкових іграшок, розумієш, що у створенні їх беруть участь різні майстри, художники. Речі, які народилися в труді, у яких користь невід’ємна від краси, речі, які мають певний силует, пропорції, гармонійне забарвлення, інші естетичні вартості. Можна назвати ялинкові іграшки художніми прикрасами.
Найціннішими ялинковими прикрасами «гурмани» вважають антикварні прикраси, які, до речі, набувають зараз популярності.
Скільки ж років ялинковій іграшці? Чому новорічну ялинку здавна прикрашають справжніми мандаринами, яблуками та іншими смачними речами?
Що символізують прикраси? І чому головною ялинковою іграшкою вважаються саме кульки?
Про це все (дуже цікаво) на сайті:  http://buket.ck.ua/index.php?name=Pages&op=page&pid=923
        І наша бібліотека вирішила продовжити святкову тему. . Думаю, у всіх вдома збереглися старі радянські (чи може навіть ще старші австрійські, польські або російські) іграшки, гірлянди тощо. Завдячуючи хіба тільки чуду, ці крихкі та тендітні речі дожили до наших часів. І безумовно достойні того, щоб їх сфотографувати  та викласти на свій блог.  :)
Ось такі казкові персонажі,  зроблені у вигляді свічечки ,що  кріпляться  прищіпкою 
до гілки.

четверг, 6 декабря 2012 г.

Понятный Интернет

Видео о том, как бы выглядел мир, если бы наши бабушки и дедушки пользовались Интернетом каждый день. На странице: www.zaprosto-internet.ru вы найдете иллюстрированное пособие, которое поможет научить родителей и бабушек и дедушек пользоваться Интернетом. Образовательные материалы разработаны в рамках совместного проекта Google и Министерства социальной политики Нижегородской области и открыты к использованию для любой учебной программы. Также на помощь начинающему пользователи придут 10 видеосоветов Google с Николаем Фоменко: http://www.youtube.com/playlist?list=PL5F0C9380FC0C64DD&feature=plcp