Искать в этом блоге

пятница, 20 сентября 2013 г.

22 вересня - День партизанської слави України

                           
                       22 вересня 2001 року, в день 60-тої річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, в країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента № 1020/2001 від 30.10.2001.

День партизанской славы Украины       День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.
           6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід.
           За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.
  За матеріалами інтернет видання- http://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=220&year=2009
                  
                   Чугуївські  бібліотекарі разом з громадою міста 20 вересня 2013 року  віддали данину пам'яті учасникам партизанського і підпільного руху в роки Великої Вітчизняної війни.                   Учасники мітингу вшанували пам'ять колишніх партизанів і підпільників хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника в Сквері слави.

        Бібліотекарі Чугуївської бібліотечної системи.

четверг, 19 сентября 2013 г.

Відео про Літню школу молодих бібліотекарів, що організувала Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми "Бібліоміст", серпень, 2013, Івано-Франківська обл. 


В полоні у бібліотеці , або як пройшли полювання бібліотеки на курсантів

               15 вересня 2013 року на навчально - авіаційній базі Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба пройшли полювання на нових читачів бібліотеки!
Першим в  атаку вийшла  " інтелектуальний снайпер" Самко Анжела , завідуюча метод. відділом. Дуже важко було сховатись під її прицілом,  влучно вона  потрапляла у супротивника і , нарешті, відібрала до свого полону самих кмітливих! А якою цікавою виявилася для курсантів літературна вікторина "Відгадай улюбленого  героя"!
                     Завідуюча бібліотекою, Петрова Любов , переманювала хлопців до своєї  "бази на головному аеродромі" , розповідала скільки там корисного та цікавого можна для себе знайти, а які можливо виробляти "авіашоу"( найскладніші навички з використанням інтернет- технологій) , розповіла скільки видатних людей користувались такими" бібліотечними  базами "та стали успішними у житті.
                       Бібліотекарі розповіли про свій зручний  графік польотів та показали презентацію своєї "головної  бази"- бібліотеки  , створеною Прокопчук Юлією, художником - дизайнером  бібліотечної системи. Ми віримо, що Військово - Повітряна  сила + Бібліотечна сила = Успішна держава!
 Курсанти ловлять "снайперську кульку" та відповідають на питання вікторини

четверг, 12 сентября 2013 г.

Бібліотекарі виходять на полювання


   




       Бібліотекарі Чугуївської   бібліотеки для юнацтва , напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, виходять на полювання.

четверг, 5 сентября 2013 г.

7 сентября исполняется 90 лет со дня рождения Эдуарда Аркадьевича Асадова (1923-1994).


Родился в Туркмении, в городе Мары, в армянской семье. Родители были школьными учителями. Отец умер, когда мальчику было пять лет.
С 1939 года жил в Москве. Через неделю после выпускного вечера в школе началась Великая Отечественная война. Ушел добровольцем на фронт, прошел путь от наводчика орудия до командира батареи.

В боях за освобождение Севастополя в 1944 году был тяжело ранен и навсегда лишился зрения.
Смыслом жизни стала поэзия. Первые стихи написал еще в восьмилетнем возрасте. В 1946 году поступил в Литературный институт имени А. М. Горького.
Его учителями были К. И. Чуковский, А.А. Сурков, М.А. Светлов, П. Г. Антокольский.

вторник, 3 сентября 2013 г.

NE-ФОРМАT у Карпатах або, як молоді бібліотекарі підкорювали БУКОВЕЛЬ

NE-ФОРМАT у Карпатах або,  як молоді бібліотекарі підкорювали БУКОВЕЛЬ 
 Художник Чугуївської централізованої бібліотечної системи,
Прокопчук Юлія стала одним із щасливих учасників
всеукраїнського проекту «Літня школа молодих бібліотекарів« Ne-формаt ».

З  19 по 23 серпня 2013 р. в с. Поляниця Івано-Франківської обл. Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми «Бібліоміст» провела Літню школу молодих бібліотекарів. Це інформаційно-освітній проект, головна мета якого допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко  адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію:  опанувати основи стратегічного планування, організаційного розвитку та інноваційних послуг бібліотек; піару та реклами; використання веб-технологій, блогів та соціальних мереж; основи лідерства, фандрейзингу та проектної діяльності; елементи моніторингу й оцінки для посилення результативності роботи сучасних книгозбірень.
Бібліотекарі зі всієї України мали можливість підвищити свій фаховий рівень, дізнатися багато нового та цікавого і головне поспілкуватися з колегами у неформальному середовищі. Але учасниками школи стали лише 30 молодих та креативних бібліотекарів з різних куточків всієї України, що були відібрані на конкурсній основі.