Искать в этом блоге

пятница, 27 июня 2014 г.

28 червня — День Конституції України

              28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави.

              Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту — про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.
           Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
        Прийняття конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
               Дана конституція діє і сьогодні.
Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом — Днем Конституції України.

суббота, 21 июня 2014 г.

День скорби и памяти жертв войны в Украине

Киев во времена Второй Мировой войны 1941-1945


Пылает Киев от фашистских захватчиков


Двадцать второго июня,
Ровно в четыре часа
Киев бомбили, нам объявили
Что началася война.
Война началась на рассвете
Чтоб больше народу убить.
Спали родители, спали их дети
Когда стали Киев бомбить.
......


         Самой короткой в году была та ночь с 21 на 22 июня 1941 года. В 4.00 со стороны границы начал нарастать глухой низкий звук. Где-то там, у рубежей нашей Родины, ухнули фашистские гаубицы, и танки с белыми крестами двинулись в сторону рассвета, фашистские армады шли на СССР со строгим расчетом: дивизия на каждые три-четыре километра. Но Киев еще ничего этого не знал.
        Воскресное утро выдалось безветренное и солнечное. Однако уже с самого раннего часа киевляне обратили внимание на то, что над окраинами города кружат какие-то самолеты. Из-под ладоней с тревогой всматриваясь в аэропланные виражи, люди гадали: «Учения? Маневры? Или?..». Немыслимо было даже про себя произнести то страшное и единственное слово, которое могло стоять за этим вопросительным «или».
          В полдень, предчувствуя беду, Киев замер: графит- но-черные репродукторы требовали внимания всей страны, всего народа... Это была война... Гитлеровская Германия вероломно напала на Страну Советов...
        Страшное слово обрушилось на притихшие улицы, на плечи зданий, на опустевшие парки...

четверг, 19 июня 2014 г.

Бібліотечний кінозал запрошує!



                        
Шановні мешканці мікрорайону "Авіатор" !


                                                                                      

          05.07.2014   в 10.00  Бібліотечний кінозал запрошує до себе всіх бажаючих на суботній  кіноперегляд
 "Збережіть вогник родинної любові!"( До Дня родини - 8 липня).   Ви дізнаєтесь про духовний світ родинного життя, державну підтримку сім’ї, виховання  в сім’ї та мистецтво взаєморозуміння в сімейному спілкуванні.
 «Без сім’ї немає щастя на землі», - твердить народне українське прислів’я!

Літо - в бібліотеці!

            Бібліотека для юнацтва Чугуївської ЦБС запропонувала дітям провести привабливо літо разом з бібліотекою! Для дітей, які відвідують дитячі шкільні табори та для дітей, які залишились дома з бабусями та дідусями , бібліотекарі підготували різноманітні огляди, книжкові виставки, відеоперегляди , мульткінозали, цікаві подорожі та багато інших заходів!



              Цікаво свій вільний час провели у бібліотеці діти з дитячого  закладу Клугино- Башкирівській ЗОШ I-III  з табору  "Веселка" та з шкільного табору   УВК № 6.  Дітей чекала цікава  екскурсія, мульткінозал та  похід до криниці.