Искать в этом блоге

суббота, 19 марта 2016 г.

Нові надходження до бібліотеки

                                                   
                                             
                                                  

                                                            Шановні користувачі!

             Запрошуємо всіх любителів сучасної художньої літератури ознайомитися з новими надходженнями та обрати собі книгу за смаком!
               Виставку розгорнуто в читальному залі бібліотеки для юнацтва Чугуївської ЦБС
( вул.Харківська,буд.33)

Сьогодні день народження Ліни Костенко

Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 р. в містечку Ржищеві (неподалік від Києва) у родині вчителів.
У 1936 році родина перебралась із Ржищева до Києва, де майбутня поетеса закінчила середню школу.
Після закінчення середньої школи навчалася в Київському педагогічному інституті, а згодом — у Московському літературному інституті імені О. М. Горького, який закінчила в 1956 році.1426674475Ліна Костенко була однією з перших і найпримітніших у плеяді молодих українських поетів, що виступили на рубежі 50—60-х років. Збірки її віршів «Проміння землі» (1957) та «Вітрила» (1958) викликали інтерес читача й критики, а книга «Мандрівки серця», що вийшла в 1961р., не тільки закріпила успіх, а й засвідчила справжню творчу зрілість поетеси, поставила її ім’я серед визначних майстрів української поезії.

пятница, 18 марта 2016 г.


Сьогодні – Міжнародний день Щастя! Ми бажаємо, аби ви усі були щасливими. І хочемо допомогти вам у цьому. Адже книги мають дивовижну властивість допомагати в таких ситуаціях, у яких безсилі навіть ліки. Часом, тільки вони можуть повернути радість до життя і віру в те, що рано чи пізно все буде добре.
Для початку рекомендуємо вам книгу А.Кюрі - Десять законів щастя : способи змусити життя полюбити тебе.
http://212.1.70.66/F/19ADKUVAKXLK2YJ4L1YQDUS75AFV5E36EBA72E
А ще рекомендуємо книгу «Азбука щастя» Світлани Пеуновоїhttp://212.1.70.66/F/19ADKUVAKXLK2YJ4L1YQDUS75AFV5E36EBA72E
І ще цікаві і корисні книги з фонду відділу абонемента (Тургенєвська 83-85)
"Ти вмієш зберігати секрети?" - Софі Кінселла
http://212.1.70.66/F/19ADKUVAKXLK2YJ4L1YQDUS75AFV5E36EBA72E
"Чоловіки і жінки - не вороги. Чоловіки і жінки - споріднені душі, які шукають і знаходять один одного. І якби з самого початку вони були чесні та відверті, то одразу б це зрозуміли. Усім було б слід з самого початку ділитися секретами"
Всі знають про такий феномен як ефект супутника. У той момент, коли літак, в якому летить Емма, потрапляє в зону турбулентності, їй здається, що життя її висить на волосині і в неї з'являється нестримне бажання вимовитися. Нічого не приховуючи, вона розповідає всі свої секрети людині, яка сидить поруч з нею. От тільки через деякий час виявляється, що Емма сильно помилялася, вирішивши, що бачить свого супутника перший і останній раз у житті.
"Поки я жива" - Дженні Даунхемhttp://212.1.70.66/F/19ADKUVAKXLK2YJ4L1YQDUS75AFV5E36EBA72E
"Якщо я не буду слухати, то не дізнаюся, що скаже лікар, і тоді, можливо, це не збудеться..."
16-річна Тесса смертельно хвора. Тому вона вирішує скласти список з десяти пунктів - того, що хоче зробити перед смертю. На перший погляд, її бажання абсолютно примітивні, а сама героїня може здатися нерозсудливою та егоїстичною. Але життя вносить свої корективи і подає уроки, які змінюють наше уявлення про навколишній світ і нас самих. Тесса, яка починає виконувати перший пункт свого списку, сильно відрізняється від тієї Теси, яку ми бачимо в кінці книги. Цінуйте те, що маєте сьогодні, адже завтра може і не бути, любіть тих, хто поруч, пам'ятайте, що не все те золото, що блищить, і не все є таким, яким здається на перший погляд, - ось коротко те, про що пише Дженні Даунхем.
"Шантарам" - Грегорі Робертсhttp://212.1.70.66/F/19ADKUVAKXLK2YJ4L1YQDUS75AFV5E36EBA72E
"Одна з причин, чому ми так прагнемо кохання і так відчайдушно шукаємо його, полягає в тому, що кохання - єдині ліки від самотності, від почуття сорому та смутку"
Ця книга схожа на саму Індію, в якій і розгортаються події. Дуже мало тих, хто залишився до неї байдужий.
Подорож зі злочинцем, який втік із в’язниці та здобув розкаяння під час своєї неймовірної мандрівки; занурення в екзотичну індійську дійсність і той факт, що роман здебільшого автобіографічний, - тільки додає цікавості цій унікальній книзі.
Є люди, яким спокійне життя не написане на роду, і наш герой, мабуть із таких людей. В Індії він також опиняється в епіцентрі подій, потрапляючи в ситуації одна гірша за іншу. Він встигає багато чого отримати, втратити, полюбити і зрозуміти. Здавалося б, які вже тут ліки від депресії? Але якщо вже нашому герою вдається справлятися зі своїми проблемами, чи це не найкращий доказ того, що ми всі здатні це зробити? Важливо пам'ятати - все, що не вбиває, робить нас сильнішими. І справді, труднощі та перешкоди - це саме те, що рухає нас уперед.
До речі, за мотивами книги зараз знімають фільм, продюсером якого є не хто-небудь, а сам Джонні Депп.

Вінницька обласна бібліотека для юнацтва » Контакти

Вінницька обласна бібліотека для юнацтва » Контакти

среда, 16 марта 2016 г.

Фантаст и пророк Александр Беляев


АЛЕКСАНДР БЕЛЯЕВ
Выдающийся русский и советский писатель-фантаст
(16 марта 1884 — 6 января 1942)


Александр Романович Беляев родился 16 марта 1884 года в Смоленске в семье священника. Окончил Смоленскую духовную семинарию, но становиться священником не хотел и поступил в Демидовский лицей в Ярославле. Был неплохим юристом, приобрел свою клиентуру. Но в 1914 году он оставляет все и посвящает себя писательству.
В 1920-е годы Беляевым были написаны известные романы «Остров погибших кораблей» и «Человек-амфибия». Заинтересовавшись проблемами функционирования психики, он пишет романы «Голова профессора Доуэля», «Властелин мира», «Человек, потерявший лицо». Всего Александр Беляев является автором более двадцати повестей и романов, нескольких десятков рассказов, множества эссе, очерков, рецензий, критических статей, пьес, публицистических произведений.
Когда началась Великая Отечественная война, писатель отказался эвакуироваться из блокадного Ленинграда.
6 января 1942 года Александр Романович Беляев умер. Местонахождение его могилы неизвестно.
"Голова профессора Доуэля", "Человек-амфибия", "Остров погибших кораблей", "Ариэль" - всё это знаменитые произведения фантаста Александра Беляева. Сын смоленского священника, он с дества удивлял взрослых ярким воображением и со временем удивительные картины будущего нашли отражение на страницах многочисленных романов. Обладая даром ясновидения, в своих книгах Беляев описал множество великих открытий будущего 
https://www.facebook.com/всё-обо-всём-157090934340147/
https://www.youtube.com/watch?v=MOZPYzOq-1U

четверг, 10 марта 2016 г.

"По всій Україні звучать Шевченкові слова",

     
 Сьогодні, 10 березня о 14.00 год., бібліотека для юнацтва Чугуївської ЦБС , була учасницею онлайн-марафону "По всій Україні звучать Шевченкові слова", організованого нашою колегою Ларисою Лаптєвою, заступником голови  Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації , пам’яті Великого Кобзаря !
     Почути поезії  Кобзаря  ми змогли від учасників з Києва, Полтави, Запоріжжя, Луганської, Рівненської, Харківської, Хмельницької та Херсонської областей. Уривок із поеми Т.Г.Шевченка  «Сова» від міста Чугуєва читала  учениця 9-А класу Клугино-Башкирівської ЗОШ Дьоміна Олександра. . Дякуємо організаторам марафону та  усім учасникам за гарні емоції й невмируще Кобзареве слово! Переглянути відео можна на каналі YouTube   за посиланням http://www.youtube.com/watch?v=KbHS7rW7yTc





среда, 9 марта 2016 г.


       Незадовго до свята 8 березня бібліотека для юнацтва  підготувала сюрприз для своїх читачів – незвичну виставку робіт  , створених  руками представниць прекрасної статі. Після відкриття виставки пройшов і невеличкий майстер-клас, під час якого користувачі бібліотеки  дізналися багато чого цікавого про створення подарунків до свята своїми руками.



Онлайн-марафон "По всій Україні звучать Шевченкові слова"