Искать в этом блоге

пятница, 23 сентября 2016 г.

Обласний флеш- семінар в ОКЗ "ХОБЮ"

    22 вересня 2016 року в  ОКЗ "ХОБЮ" пройшов обласний флеш- семінар  «Національно-патріотичне виховання в сучасних умовах як засіб формування громадянської позиції молодого покоління»: до 25-річчя Незалежності України
 


Семінар проходив для  фахівців юнацьких структурних підрозділів Харкова та Харківської області
     Адміністрація ОКЗ «ХОБЮ»   привітала  учасників семінару.

 Першим виступаючим був вчений секретар Вченої ради Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат історичних наук, доцент  А.В.Меляков    «Україна: утвердження незалежної держави»


Про  «Українські народні традиції як джерело збагачення духовної культури молодого покоління»  розповіла  В.М. Осадча , завідувачка  кафедри українського народного співу Харківської державної академії культури, заслужений  діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства
 Про «Формування екологічної культури як складової патріотичного виховання молоді: нові підходи до еко-просвітництва» розповіла  представник екозахисного проекту «Ecolanding»

Представник Чорнобильської історичної майстерні   Любов Негатіна  розповіла «Після Чорнобиля і Фукусіми: як зберігають пам’ять людства про атомні катастрофи» (до 30-ої річниці Чорнобильської трагедії)

Далі всіх учасників семінару чекала  кава-брейк. Шановні колеги, було дуже смачно!
    Цікаву презентацію нам показала   заступника директора ОКЗ «ХОБЮ» М.С. Медведська «Сучасна бібліотека та патріотичне виховання: комплексний підхід»
Далі , бібліотекарі поспілкувались,обмінялись досвідом папріотичного вихованння молоді, а потім вирушили на екскурсію до  Чорнобильської історичної майстерні .

    Хочу подякувати усьому колективу бібліотеки за хороший настрій, приємну атмосферу, неймовірну роботу з молодим поколінням ,за подарунки, за дуже корисний методичний матеріал.  Ваш семінар відкрив для мене багато нового. Ваш  приклад мені показав, що немає нічого неможливого, головне працювати від душі!



29 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ БАБИНОГО ЯРУ

       Наслідки Другої світової війни вражають величезними жертвами. Від рук німецьких загарбників загинули десятки мільйонів людей. У світі є чимало місць, що символізують пам'ять про тих, хто стали жертвами загарбницьких планів фашистської Німеччини.
      Одне з таких місць находиться в Україні. Це - Бабин Яр, урочище Шевченківського району Києва. Тут упродовж 1942-43 рр. німецькими окупантами було закатовано понад сто тисяч людей різних національностей, зокрема українців, євреїв, циган, росіян тощо.
     З року в рік до Бабиного Яру приходять люди, щоб віддати шану полеглим, а головне - зберегти у суспільній свідомості пам'ять про трагічні дні страшної війни.


Книга «Бабин Яр» — це документальний роман, спогади Анатолія Кузнєцова, російського письменника, про розстріл євреїв восени 1941 року, про життя в окупованому Києві, а вже потім — про звільнення України від нацистів. Це все, що він бачив на власні очі, адже його будинок був розташований поруч із концентраційним табором. В цю ж книгу-документ Кузнєцова увійшли також спогади та свідчення людей, які пережили масові розстріли у Бабиному Яру. «Скаліченим», як розповідає син письменника, роман був виданий в журналі «Юність». І лише через 5 років після написання світ побачив книгу саме такою, якою хотів її бачити автор: без правок, з усіма незручними для радянської влади спогадами, поясненнями та фактами.http://hromadske.ua/posts/navit-pislia-tsenzury-roman-babyn-yar-spravyv-vrazhennia-bomby-iaka-vybukhnula-syn-anatoliia-kuznietsova
Прочитати цю книгу можна в нашій бібліотеці! 

суббота, 3 сентября 2016 г.

День партизанской славы Украины



22 сентября — День партизанской славы Украины. Он был основан в связи с празднованием 60-ой годовщины существования подпольно-партизанского движения в Украине. Этот юбилей отмечали 22 сентября 2001 года. Президентским указом от 30 октября 2001 года этот день был назначен официальным государственным праздником.
Этот праздник призван выразить всенародное уважение ко всем защитникам Родины, которые в годы Второй Мировой войны боролись за свободу и мир в глубоком тылу. Партизаны нередко работали в окружении вражеских войск, при этом не жалея собственной жизни и не зная страха.
В период Второй мировой войны насчитывалось около 6200 партизанских группирований и отрядов. В них служили почти миллион солдат. Эти невидимые войска, как и другие подразделения, понесли большие человеческие потери во время борьбы с гитлеровским войском. Но вклад партизанских формирований в общую победу человечества над нацизмом просто неоценим. И день партизанской славы — лишь малая часть того, что может сделать современное поколение для людей, которые когда-то принадлежали к партизанским отрядам.http://beyond.ua/node/3485

Чому нас можуть навчити бабусі і дідусі

     
   
           До міжнародного дня людей похилого віку у бібліотеці для юнацтва 1 жовтня в 13.00  відбудется  година спілкування «ЧОГО НАС УЧАТЬ БАБУСІ І ДІДУСІ»
Як кажуть, "поки живе бабуся, я нічого не боюся". тому бібліотекарі запрошують бабусь  і онуків на такий собі обмін досвідом молодого і старшого покоління. Бібліотекарі покажуть  відеоролик " Майстриня вміє плести вінки з гусячого пір'я " .                На Коломийщині проживає єдина в Україні майстриня, яка вміє плести вінки з гусячого пір'я. Даний головний убір - це автентичний дівочий весільний атрибут. Наречена та дружки одягали його з давніх-давен у двох прикарпатських селах - Великому та Малому Ключевах. Починаючи з 70-их років цей звичай почав забуватися. І на сьогоднішній день залишилася одна 75-річна бабуся Параска . А шо такого можуть робити наші бабусі?





Чекаємо Вас в нашій бібліотеці!




    четверг, 1 сентября 2016 г.

    Книгоподорож 1-го вересня

          Освіта і бібліотека – ці два поняття  невід’ємні одне від одного. Адже весь навчальний і виховний процес у школі починється саме з бібліотеки.  Бібліотека – це фундамент освіти і самоосвіти, скарбниця людських знань. Вона забезпечує потреби навчально – виховного процесу в усіх його ланках, надає систематичну, цілеспрямовану допомогу учням в опануванні знань з навчальних предметі, виховує бажання розширювати обсяг знань, знайомить із різноманітними джерелами інформації, навчає розуміти їх, користуватися ними, виховує творчого користувача.
       Гарно ,що  1 вересня діти завітали до нашої  бібліотеки ! Адже книга   є і залишається справжнім другом сучасної дітвори, а бібліотека – надійним путівником і порадником в книжковому просторі.