Искать в этом блоге

четверг, 27 июня 2013 г.

28 червня українське суспільство відзначає День Конституції - наше визначне державне свято.

      У цей знаменний день 1996 року Верховна Рада прийняла першу Конституцію незалежної України!              
                                                     Шановні друзі !
 Бібліотека щиро вітає Вас з державним святом України - Днем Конституції. Основний Закон нашої держави, гарантуючи громадянам загальновизнані права та свободи, закріпив ідеали справедливості та рівності, які сповідують усі цивілізовані країни світу. У цей урочистий день будемо щиро вірити у реальне втілення конституційних прав і свобод, зміцнення добробуту наших родин та еволюційний правовий розвиток нашої держави.
                     Бажаємо вам, здоров’я, щастя і віри у високе призначення та світле майбутнє України.

пятница, 21 июня 2013 г.

23 червня, неділя День Святої Трійці. П’ятидесятниця


           Після вознесіння Ісуса Христа настав десятий день: це був п’ятдесятий день після Воскресіння Христового. У євреїв було велике свято П’ятидесятниці в пам’ять Синайського законодавства. Всі апостоли разом з іншими учнями Христовими та іншими віруючими одностайно перебували в одній світлиці в Єрусалимі.
Була третя година дня за єврейським рахунком годин, тобто, по-нашому - дев’ята година ранку. Раптом зчинився шум з неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де перебували учні Христові. І з’явилися вогненні язики і спочили (зупинилися) по одному на кожному з них. Всі сповнилися Духа Святого і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали.
Так Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам; зійшов же у вигляді вогню на знак того, що має силу спалювати гріхи й очищати , освячувати й зігрівати душі.
В Єрусалимі в цей час було багато євреїв, які прийшли з різних країн на свято. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їх рідних мовах воскреслого Христа. Проповідь так подіяла на тих, хто слухав її, що багато хто повірив і стали питати: «Що ж нам робити?» Петро відповів їм: «Покайтеся і хрестіться в ім’я Ісуса Христа на прощення ваших гріхів, тоді і ви отримаєте дар Святого Духа»

22 червня – День скорботи і пам'яті

четверг, 13 июня 2013 г.

Вознесение Господне: Небо становится ближе

Репродукция иконы "Вознесение Господне", XV век. Московская школа иконописцев. Из собрания Рябушинского.

                   13 июня православные христиане празднуют Вознесение Господне. О традициях праздника  рассказал игумен Сергий Рыбко.
1. Религиозный смысл 
После Воскресения Иисус  Христос  40 дней пребывал на земле и открывал тайны Царства Небесного своим последователям –  именно  поэтому мы 40 дней  праздновали Пасху. Но вот пришло время для расставания. На сороковой день, окруженный учениками,   Он пришел на Елеонскую гору. На прощание Спаситель пообещал  им  ниспослать Духа-Утешителя и на глазах у них вознесся к небесам. Смысл праздника в том, что Господь своим Телом отошел к Небесному Отцу, но Духом Святым  пребывает  с нами. Все, что мы делаем, думаем, говорим  – Он видит и слышит. И посредством Чистых Христовых Таин пребывает с нами здесь на земле.  Святым Духом всякая душа живится и возвышается. В представлении христиан Небо – это бесконечная духовная реальность. В Символе веры мы говорим: «Верую во единого Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видим же всем и невидимым». Для нас видимый  мир – это как верхушка айсберга, а невидимый мир – гораздо больше.

среда, 12 июня 2013 г.

В гостях у сказки

                   Дети пришкольного лагеря Клугино- Башкировской СОШ побывали " В гостях у сказки" в юношеской библиотеке Чугуевской ЦБС. Ребята пришли к нам на День рождения А. С. Пушкина и поэтому свою встречу мы превратили в путешествие по сказкам Пушкина.  Ребят встретил Кот Ученый, который познакомил школьников  с биографией А.Пушкина и  его творчеством, ребята посмотрели  видеоотрывок из мультфильма “У лукоморья дуб зеленый…”,поиграли в викторину , угадывали персонажей из сказок а потом все вместе отправились на наше " Лукоморье" м-на "Авиатор"к зеленому дубу.

вторник, 11 июня 2013 г.

Тренінг з циклу "Зв'язки з мас-медіа та основи піару для публічних бібліотек".


                            Тренінг з циклу "Зв'язки з мас-медіа та основи піару для публічних бібліотек". 
                            Тренінг проводився в рамках програми "Бібліоміст" у співпраці з Центром медіареформ 10.06.2013 р. в  Харківській обласній універсальній  науковій бібліотеці.Тренінг проводили  професійні журналісти Людмила Гуменюк та Михайлина Скорик

суббота, 1 июня 2013 г.

Ура! Лето! Каникулы!

                      Лето – пора школьных  каникул,пора детского отдыха , путешествий, радости, веселья и звонкого детского смеха. Мы приглашаем всех  ребят провести свои  каникулы в библиотеке! Вас ждут интересные книги, яркие журналы, увлекательные настольные и развивающие компьютерные игры, бесплатный интернет, а также, видеопутешествия и библиопутешествия! Присоединяйтесь к нам!