Искать в этом блоге

четверг, 17 ноября 2016 г.

Толерантність врятує світ

До Міжнародного дня толерантності, який відзначався 16 листопада, бібліотека для юнацтва Чугуївської ЦБС  провели   в  бібліотеці НВК №6 годину толерантності: « Толерантніст врятує світ» для учнів 7- Б класу (кл.керівник Шоміна М.В). 
Захід проводила завідуюча бібліотекою для юнацтва Петрова Л.О. та завідуюча бібліотекою НВК №6 Слюніна Л.Ф.  : «16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольофру шкіри. Поняття «толерантність» є синонімом слова «терпимість», саме так воно звучить латиною. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві».





Протягом уроку було розкрито поняття «толерантність», показана якою повинна бути  поведінка  толерантної людини. Учні дізналися про розуміння толерантності в різних культурах, у різних народів,подивились відеопрезентацію "Ми різні, але ми разом", подивились мультфільм про толерантність ,прослухали відеокліп  Tell Me Why-Declan Galbraith 
В моём сне дети поют песню любви для каждого мальчика и девочки,
Синее небо и зелёные поля, и смех — это язык мира,
Потом я просыпаюсь и всё, что я вижу — это мир нуждающихся людей.
Скажи мне, почему (почему) он должен быть такой, как этот?
Скажи мне, почему (почему) я что-то здесь упустил?
Скажи мне, почему (почему) я не понимаю?
Когда столько много нуждаются в ком-то, мы не даём руку помощи.
Скажи мне, почему?    - співається в цьому кліпі.   


Далі бібліотекарі   запропонували  учням зіграти в ролях казочку Токмакової "Казочка про щастя". Ми сподіваємось, що діти зрозуміли,  що щаслива людина - це добра , уважна, ласкава, відзивчива людина!


А  подивившись  мультфільм  про толерантність " Жабенятко" діти зрозуміли, що, якщо тебе будуть любити і сприймати таким, який ти є, то бути "білою вороною "не так уже й страшно .На жаль, ще не завжди люди бувають толерантними по відношенню один до одного.
Діти  пізнали, що таке толерантність коли посиділи на чарівному стільці і почули, що позитивного  бачать однокласники в кожного  з них.

 Багато творів класичної та сучасної дитячої літератури піднімають проблеми толерантності, взаєморозуміння та поваги. Тема толерантності в художній літературі висвітлена в таких творах, як   "Маленький Принц"  Де Сент Єкзюпері ,“Малюк і Карлсон” А.Ліндгрен, “Мауглі” Р.Кіплінга, “Король Матіуш І” Я.Корчака, “Хатина дяді Тома” Г.Бічер-Стоу, “Червоненька квіточка” С.Аксакова, “Поліанна” Е.Портера, “Торт у небі” Д.Родарі, “Русалонька із 7-В” М.Павленко, казки В.Сухомлинського.  Про це розповіла учням завідувачка шкільної бібліотеки Слюніна Л.Ф. та ознайомила їх з книжковою виставкою.



За активну участь  у вікторинах учні отримували  солодкі призи!

Ми сподіваємося, що прийде час і свято «День толерантності»   буде кожен день і всі люди будуть  шанобливо відноситися один до одного, ніхто  нікого не буде ображати. Кожна людина буде мати власні переконання і всі люди навчаться домовлятися, а не  конфліктуватимуть, сваритимуться, воюватимуть.Лише толерантні і доброзичливі люди можуть побудувати демократичну, процвітаючу державу. Тож будьмо толерантними!

Комментариев нет:

Отправить комментарий