Искать в этом блоге

среда, 16 мая 2018 г.

Відзначаємо День Європи в Україні 

День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Відзначення цього дня - ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.


Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана.

9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об'єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління новій наднаціональній структурі. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації. Завдяки об'єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

До речі, у 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетисянськой улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.

Координати цього географічного центру Європи: 47° 56'3" північної широти і 24° 11'30" східної довготи.
 

https://ula.org.ua/255-programi-proekti/3219-proekt-vse-pro-yevropu-chytai-slukhai-diznavaisia-v-punktakh-ievropeiskoi-informatsii


Подорожуємо Європою разом з бібліотекою ! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий