Искать в этом блоге

вторник, 30 июля 2013 г.

Як Ярмаркувала Чугуївська ЦБС у м.Луганську


24 липня 2013 року в місті Луганську відбувся Міжрегіональний Ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє», організований програмою «Бібліоміст», Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією та кількома міжнародними програмами розвитку. На Ярмарку кращі бібліотеки Дніпропетровської,  Донецької, Луганської  та Харківської областей представили інноваційні послуги та проекти,  які реалізуються для місцевих громад бібліотеками .
Вдруге Чугуївська ЦБС була запрошена для участі в Ярмарку  «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє» як одна з найкращих бібліотек Східної України. Наша бібліотека презентувала інноваційний проект «Поетрі-слем он-лайн»  для творчої молоді міста Чугуїва.  Поетрі-слем в перекладі означає поетичне змагання, головне в цьому змаганні особливість  подачі власного поетичного твору і оцінка виконання його публікой чи однодумцями. Кожному хто володіє літературним талантом і крилатим словом наш проект дає змогу проявити свої здібності і допомагає запалити нові зірки, а за допомогою можливостей   Інтернет розширити аудіторію для спілкування, налагодити контакти з літературними об'єднаннями других міст, відкрити нові імена і допомогти починаючим поетам повірити в свої сили.

  У рамках проекту організовані «майстер-класи» з відомими поетами України та Росії. Спілкування онлайн  або за допомогою «Скайп-зв`язку», з творчою молоддю інших міст, дали  змогу читати свої авторські вірші он - лайн і демонструвати свої здібності в соціальних мережах. Надається індивідуальна консультативна допомога філологів та відомих поетів міста щодо редагування творів, відкрито творчу студію з обміну літературним досвідом. Найкращі переможці проекту «Поетрі - слем онлайн» мали змогу виступити на щорічному літературному фестивалі «Сиреневый май» і получити високі оцінки від відомих поетів і письменників Слобожанщини.
         Новий проект чугуївських бібліотекарів на ярмарку представляли завідуюча методико-бібліографічним відділом - А.В. Самко, художник Чугуївської ЦБС - Ю.В  Прокопчук, завідуюча бібліотекою для юнацтва  - Л.О.Петрова.
Для нас це дуже важлива подія, так як ми не тільки мали змогу познайомити відвідувачів ярмарку з нашим проектом , а і розповісти про наше чудове  місто Чугуїв. А  взявши участь у Ярмарку, здобули безцінний досвід, багато цікавих знайомств і вражень.
Проект триває, попереду ще багато ініціатив, думок, приводів для активного спілкування, бібліотекарі Чугуївської ЦБС роблять  все можливе щоб бібліотеки стали центром громадського життя.
Одним із найважливіших позитивних моментів є те, що бібліотека відчула активну підтримку наших спонсорів: Кротевич В.В., Пичугин А.В., завдяки яким ми мали змогу гідно представити  нашу бібліотеку на ярмарку .

              Завідуюча методико-бібліографічним відділом  А.В. Самко











1 комментарий: