Искать в этом блоге

пятница, 24 октября 2014 г.

До 70-ти річчя від дня визволення України від фашистських загарбників

    
       22 жовтня в Чугуївській міській  загальноосвітній школі  I- II й ступенів  №4  бібліотекарі Чугуївської ЦБС провели  відкритий виховний захід , присвячений 70-й річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників, з метою ознайомлення дітей  з історією рідного краю, збагачення знань учнів про  мужність народу в роки Великої Вітчизняної  війни, виховання глибокої вдячності до захисників Вітчизни.

            Щоб по-справжньому любити свій рідний край, треба досконало знати його історію, пам’ятати всі сторінки життя своїх пращурів. Завідуюча методико- бібліографічним відділом Самко А.В.  познайомила всіх  присутніх  з визначними  подіями  Великої Вітчизняної  війни, розповіла про військову пошту  та показала фронтові листівки , представлені співробітниками Художньо - меморіального музею ім. І.Ю.Репіна .

        Бібліотекарь Лановенко К.В.  організувала перегляд документального фільму "Визволення України".
         Петрова Л.О. ознайомила з виставкою "Відлуння пам'яті нашої"та провела огляд  літератури, представленою на виставці.
 



            На заході лунали щемкі рядки поезій, після декламування яких в очах присутніх з’являлися непрохані сльози. Бібліотекар Щедрова І.В. та завідуюча бібліотекою для юнацтва Петрова Л.О. ознайомили присутніх з творчістю нашого земляка, поета- фронтовика  Василія Романовича  Чугая  та прочитали  його вірши, присвячені Великій вітчизняній війні, вірші  про страшні картини боїв, які точилися там, де нині колосяться ниви та буяють квіти, про гіркі втрати і скалічені долі тих, хто чекав, і тих, хто кував і наближав це свято. 
           Підростаюче покоління не повинно забувати про ті страшні роки. Саме тому, такими заходами, ми намагаємося виховати в учнів  почуття гордості за український народ та негативне ставлення до будь-яких проявів насильства.

  
По закінченню заходу була організована справжня польова солдатська каша!



 .
Низький уклін і сердечна подяка вам — усім, хто захищав рідну землю. Ваші мужність і відвага, героїзм та нескореність духу є зразком для прийдешніх поколінь.
Дякуємо всім організаторам заходу !

Комментариев нет:

Отправить комментарий