Искать в этом блоге

пятница, 16 октября 2015 г.

14 ЖОВТНЯ –ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, Президент України підписав Указ від 14.10.2014 № 806 «Про День захисника України», встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.
Відповідно до Указу Президента України «Про відзначення у 2015 році Дня захисника України» від 23.08.2015 № 497, для піднесення бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі, збереження, розвитку національних військових традицій, це свято відзначатиметься на державному рівні.
Відзначення Дня захисника України 14 жовтня, на свято Покрови, сприятиме формуванню національної свідомості населення країни та патріотичному вихованню молоді.
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова.

Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.
Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят і запорозьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та особливо шанували ікони Покрови. До Покрови завершувався період сватань і приготування до весіль, який починався після Першої Пречистої.

Комментариев нет:

Отправить комментарий