Искать в этом блоге

пятница, 23 сентября 2016 г.

29 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ БАБИНОГО ЯРУ

       Наслідки Другої світової війни вражають величезними жертвами. Від рук німецьких загарбників загинули десятки мільйонів людей. У світі є чимало місць, що символізують пам'ять про тих, хто стали жертвами загарбницьких планів фашистської Німеччини.
      Одне з таких місць находиться в Україні. Це - Бабин Яр, урочище Шевченківського району Києва. Тут упродовж 1942-43 рр. німецькими окупантами було закатовано понад сто тисяч людей різних національностей, зокрема українців, євреїв, циган, росіян тощо.
     З року в рік до Бабиного Яру приходять люди, щоб віддати шану полеглим, а головне - зберегти у суспільній свідомості пам'ять про трагічні дні страшної війни.


Книга «Бабин Яр» — це документальний роман, спогади Анатолія Кузнєцова, російського письменника, про розстріл євреїв восени 1941 року, про життя в окупованому Києві, а вже потім — про звільнення України від нацистів. Це все, що він бачив на власні очі, адже його будинок був розташований поруч із концентраційним табором. В цю ж книгу-документ Кузнєцова увійшли також спогади та свідчення людей, які пережили масові розстріли у Бабиному Яру. «Скаліченим», як розповідає син письменника, роман був виданий в журналі «Юність». І лише через 5 років після написання світ побачив книгу саме такою, якою хотів її бачити автор: без правок, з усіма незручними для радянської влади спогадами, поясненнями та фактами.http://hromadske.ua/posts/navit-pislia-tsenzury-roman-babyn-yar-spravyv-vrazhennia-bomby-iaka-vybukhnula-syn-anatoliia-kuznietsova
Прочитати цю книгу можна в нашій бібліотеці! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий