Искать в этом блоге

вторник, 5 декабря 2017 г.


Сьогодні ,3 грудня, минає 295 років з дня народження філософа, просвітителя і поета Григорія Сковороди.
(Григо́рій Са́вич Сковорода́ (22 листопада (3 грудня1722, Чорнухи, Лубенський полк — 29 жовтня (9 листопада) 1794, Іванівка, Харківщина) — український просвітитель-гуманіст, філософ, поет, педагог.
Освіту здобув у Києво-Могилянській академії. Переслідуваний світськими та духовними властями, з 1770-х років вів життя мандрівного філософа. У філософських діалогах і трактатах біблійна проблематика переплітається з ідеями платонізму та стоїцизму. Сенс людського існування — подвиг самопізнання.)Вікіпедія.
Він народився 3 грудня 1722 року на Полтавщині у небагатій козацькій родині. Освіту здобув у Києво-Могилянській академії. Переслідуваний світськими та духовними властями, з 1770-х років вів життя мандрівного філософа. У філософських діалогах і трактатах біблійна проблематика переплітається з ідеями платонізму та стоїцизму. Сенс людського існування — подвиг самопізнання.


"Він залишив по собі вічну і добру пам'ять як навчитель життя; він і словом, і прикладом навчав людей любити передусім Бога, вчитися, аби пізнати істину, приборкувати свої почуття, очищати душу від дурних бажань, задовольнятися найменшим і бачити своє щастя у виконанні заповідей любові". (Софія Русова).

Согласно его завещанию, на надгробии философа сделали надпись: «Мир ловил меня, но не поймал». - Читайте подробнее на FB.ru: http://fb.ru/article/253114/skovoroda-grigoriy-savvich-filosofiya-tsitatyi-biografiya-grigoriya-skovorodyi#image1304151

Комментариев нет:

Отправить комментарий