Искать в этом блоге

среда, 3 октября 2018 г.

 26 вересня бібліотекарі Чугуївської бібліотеки для юнацтва відвідали  краєзнавчий семінар  в ОКЗ "Харківська обласна бібліотека для юнацтва" .Семінар розпочала директор ОКЗ «ХОБЮ» М.В.Жарова, яка привітала бібліотекарів з 20-річчям святкування Всеукраїнського дня бібліотек і побажала всім здоров'я, творчої наснаги професійного зросту та ознайомила з програмою заходу.
Потім почалася така приємна для учасників подія – підведення підсумків обласного краєзнавчого конкурсу «Обрії Слобожанського краю» та нагородження переможців. У конкурсі брали участь бібліотекарі 18 районів області, 2 районів м.Харкова та Чкаловської ОТГ. Було надано 56 робіт. Всього по 4 номінаціям було призначено 18 переможців, які були нагороджені грамотами, подяками та цінними подарунками. Бібліотека для юнацтва Чугуївської ЦБС зайняла 3 місце в номінації буктрейлер по книзі місцевого письменника Леоніда Жукова "Біла ворона з павичем хвістом"
Історичний екскурс в трагічні роки Другої світової війни, а саме в події, пов_язані з визволенням м.Харкова і Харківщини, провів С.В.Соломін, науковий співробітник історичного музею ім.М.Ф.Сумцова, який дуже емоційно розповів про жорстокі кровопролитні бої за визволення нашого регіону.
Після смачного святкового кава-брейку, програму семінару продовжив виступ начальника Харківського організаційно-методичного центру туризму О.Л.Чернухи, яка в супроводі яскравої медіа-презентації розповіла про роботу центру, про цікаві туристичні маршрути Харківщини та урочисто відкрила в ХОБЮ туристично-інформаційний центр.
Потім програму семінару продовжив виступ завідувачки інформаційно-бібліографічного відділу Є.А.Шевченко, яка ознайомила слухачів з краєзнавчою роботою ХОБЮ, презентувала краєзнавчий блог «READний край» та провела для бібліотекарів цікаву віртуальну екскурсію «Харків відомий і невідомий».
Про свій змістовний досвід краєзнавчої роботи розповіли головний бібліограф ЦБ ім.І.Я.Франко Новобаварського р. м.Харкова В.С.Бежанова (проект «Відкрий для себе місто») та завідувачка Чугуївської юнацької бібліотеки Л.О.Петрова (краєзнавча акція до 380-річчя заснування м.Чугуєва «Чугуїв в обличчях»).
Семінар пройшов в дружній професійній атмосфері. Слухачі обласного семінару побажали залишити собі на згадку світлину з нашого професійного краєзнавчого форуму.http://khoyub.com.ua/metod_rabota/metod_rabota57.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий