Искать в этом блоге

среда, 29 января 2020 г.

28 січня 2020 року в оновленій, сучасній бібліотеці для юнацтва Чугуївської ЦБС, в теплій, затишній атмосфері, відбувся правопросвітницький захід для учнів 9 – А класу НВК №6 ( класний керівник – Грідіна Наталія Олександрівна), який провів представник Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Чумак. Зустріч була присвячена запобіганню булінгу та кібербулінгу у підлітковому середовищі.
Правник провів із парубками та дівчатами інтерактивну бесіду, в ході якої розповів про ознаки та види булінгу, нагадав, як розрізнити звичайний конфлікт від булінгу, повідав про відповідальність за булінг та надав рекомендації щодо того, як реагувати на прояви цього ганебного явища.
Також учасники заходу з’ясували, що кібербулінг є цькуванням в Інтернеті, яке набуло загрозливих форм у XXI столітті. Кібербулери замість підніжок пишуть агресивні повідомлення у месенджерах, замість стусанів – надсилають повідомлення з погрозами у соцмережах, замість насмішок – розповсюджують конфіденційні дані про однолітків та створюють фальшиві профілі.
В якості наочних порад щодо протидії кібербулінгу було запропоновано відповідні відеоролики, підготовлені в рамках кампанії Docudays UA.
Гідною відповіддю на таку проблему можуть стати звернення на гарячі лінії, електронні адреси й телефони, зібрані в буклеті «Кампанія проти кібербулінгу» для дітей та дорослих.
Дані буклети та пам’ятки «Твої права – твій надійний захист. Правові орієнтири для кожної дитини» Ю. Чумак передав до Чугуївського НВК №6 та книгозбірні юнацької бібліотеки.











Комментариев нет:

Отправить комментарий