Искать в этом блоге

вторник, 15 сентября 2020 г.

ДО 130-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ АГАТИ КРІСТІ

 


130 років від дня народження Агати Крісті [уроджена – Мері Кларісса Міллер (1890–1976)], англійської письменниці(Дату народження подано за інтернет-ресурсами. За іншими даними народилася 05.09.1891р., 15.09.1891р.)



Дама Агата Мері Кларисса, леді Маллоуен, уроджена Міллер – саме так звучить повне ім’я  Агати Крісті, «Королеви детективів», якій цього року виповнюється 130 років від дня народження.

Ця англійська письменниця, яка називала свою творчість просто хоббі, стала одним з найвідоміших у світі авторів детективного жанру.

У неї, чиїми романами досьогодні зачитується увесь світ, не було ні окремого кабінету, ні письмового столу. Писала вона уривками, між домашніми справами, влаштувавшись за кухонним столом або у спальній кімнаті.

Понад 60 детективних романів, 6 психологічних романів і 19 збірників оповідань, перекладені майже 100 мовами світу – ось результат хоббі Агати Крісті.

Чи знаєте ви, що Агата Крісті готувалася стати оперною співачкою і композитором, а у роки першої світової війни була сесторою милосердя? Що вона долучилася до археологічних розкопок у Єгипті і працювала як фармацевт з екзотичними отрутами, а ще  літала на аероплані, безстрашно водила автомобіль, обожнювала верхову їзду, серфінг і навіть здійснила кругосвітню подорож?

Неймовірна жінка, – яка жага всього нового і стільки енергії!

Весь свій життєвий досвід Агата Крісті переносила на сторінки своїх творів, старанно продумуючи сюжети, наповнюючи їх яскраво виписаними образами героїв і надзвичайними фантазіями…




Комментариев нет:

Отправить комментарий