Искать в этом блоге

суббота, 15 декабря 2012 г.

Історія ялинкової іграшки


 Коли починаєш досліджувати історію якого-небудь предмета, то рано чи пізно приходиш до висновку, що в цьому житті немає нічого випадкового, мабуть, це має своє пояснення. Придивившись уважно до тих речей, якими щороку прикрашають новорічну ялинку, а саме ялинкових іграшок, розумієш, що у створенні їх беруть участь різні майстри, художники. Речі, які народилися в труді, у яких користь невід’ємна від краси, речі, які мають певний силует, пропорції, гармонійне забарвлення, інші естетичні вартості. Можна назвати ялинкові іграшки художніми прикрасами.
Найціннішими ялинковими прикрасами «гурмани» вважають антикварні прикраси, які, до речі, набувають зараз популярності.
Скільки ж років ялинковій іграшці? Чому новорічну ялинку здавна прикрашають справжніми мандаринами, яблуками та іншими смачними речами?
Що символізують прикраси? І чому головною ялинковою іграшкою вважаються саме кульки?
Про це все (дуже цікаво) на сайті:  http://buket.ck.ua/index.php?name=Pages&op=page&pid=923
        І наша бібліотека вирішила продовжити святкову тему. . Думаю, у всіх вдома збереглися старі радянські (чи може навіть ще старші австрійські, польські або російські) іграшки, гірлянди тощо. Завдячуючи хіба тільки чуду, ці крихкі та тендітні речі дожили до наших часів. І безумовно достойні того, щоб їх сфотографувати  та викласти на свій блог.  :)
Ось такі казкові персонажі,  зроблені у вигляді свічечки ,що  кріпляться  прищіпкою 
до гілки.


Діти були у захваті від таких ялинкових прикрас! 
Талісман нашої бібліотеки киця Дана розділяє емоції дітлахів і теж з нетерпінням очікує на Новий рік і зовсім не боїться хазяйки цього року- ЗМІЇ!

Комментариев нет:

Отправить комментарий