Искать в этом блоге

пятница, 28 декабря 2012 г.

Ялинкові прикраси своїми руками

            Скоро Новий Рік, свято, яке люблять усі, від мала до велика. Усе більше святкової мішури на вулицях, усе яскравіше вогні на вулицях міст, а в магазинах справжній достаток маскарадних костюмів і іграшок. Але яким би різноманітним не був би асортимент  ялинкових прикрас,що продається , багато з нас, купивши ялинку, прикрасять її старими ялинковими іграшками, які зберігаються весь рік у коморі. А хтось воліє прикрашати ялинку щороку по-різному й для цього закуповує насолоди й мандаринки, які потім мальовничо розвішуються на ялинці. Колись такий варіант прикраси новорічної ялини був традиційним для багатьох родин. А щоб різноманітити святкове вбрання зеленої красуні, часто всією родиною збиралися за столами й за допомогою кольорового паперу, фольги, клеячи й фарб створювали іграшки й гірлянди своїми руками. І тоді новорічний настрій і відчуття свята поселялося в будинку задовго до знаменної дати.
        Бібліотека  пропонує вам спробувати відродити цю традицію й, крім скляних і пластикових кульок і фігурок, прикрасити новорічну ялинку іграшками, зробленими своїми руками.
       Спробуємо  разом виготовити ялинкові прикраси…з тіста.

          Отже - рецепт солоного тіста:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка солі «Екстра»
- 125 мл. холодної води
- 1 столова ложка олії

Замішуємо тісто, та розкатуємо його товщиною в 0,5 см.

Вирізаємо фігурки.

Найцікавіше тільки починається, адже, саме зараз «вмикаємо» фантазію. З такого тіста можна зробити як зірочку, місяць, рибку, ялинку, сонце, так і цілі картинки, ляльки,сніговички і багато-багато чого ще.

Розпалюємо духовку до 80 градусів і ставимо деко на верхню поличку, доки сніговички трохи підрум’яняться, тоді переставляємо їх на середню поличку. (Важливо: щоб вони не пересохли, бо потріскають). Отже, фігурки мають затвердіти.
Після того, як наші прикраси вистигнуть, починаємо їх розмальовувати і прикрашати. Тааак…ось тепер і відкриються таланти ваших дітей-митців. В роботу підуть камінці, блискітки, ґудзики, а фарби-фарби….
 http://mamamiya.com.ua/simeyna-abetka/yalinkovi-prikrasi-z-tista
А ось які ялинкові прикраси з тіста для нашої бібліотеки зробила наша читачка Марина Синельник та ще й такий цікавий підсвічничок!

 Ми дуже вдячні Марині та всім нашим читачам, які подарували нашій бібліотеці святковий настрій!




Комментариев нет:

Отправить комментарий