Искать в этом блоге

пятница, 17 января 2014 г.

«Шануймо слово Кобзаря»


         
         16 січня бібліотеки Чугуївської ЦБС розпочали цикл заходів ,присвячених 200- річчю народження Т.Г. Шевченка.
  В бібліотеці для юнацтва пройшла літературна година «Шануймо слово Кобзаря» з учнями 7-А та 7-Б класів Навчально-виховного комплексу №6, класні керівники: Качурец Т.В., Кучерявенко О.В.
       Відкрила  бібліотечний захід поважна гостя, заступник міського голови Вінник Т.С., яка нагадала учням, що 2014 рік Президентом України оголошено Роком Тараса Шевченко в Україні (Указ Президента України №257/2012 від 11.04.2012)  прочитала вірш Шевченка і сказала, що: «Явище Шевченка — підтвердження нашої національної повноцінності. Слово, яке не співвідноситься з його Словом,— нічого не варте. До Шевченка треба доростати всім життям».












     
        В нашому місті дуже люблять і цінують творчість Т.Г. Шевченка, відомий чугуївський поет Володимир Родіонов, член Спілки письменників України та Росії, Лауреат багатьох літературних премій України, Почесний громадянин м. Чугуєва прочитав свою поему присвячену  Шевченко.
Ведучі заходу  Самко А.В. і Петрова Л.О. розповили про поетичну долю письменника. Діти дізналися, що Т.Г.Шевченко не тільки Великий Кобзар, але й звичайна  людина, якій як і кожному з нас були присутні свої бажання, пристрасті і прагнення. Життя його, від народження, було наповнене то горем, то драмою, то поезією. Але все це гартувало душу поета.
         Бібліотекарі  провели дослідницьку роботу  і розповіли найцікавіші факти з життя Т.Шевченка.
        Учні подивилися відеоролики:  «Шевченко художник», «Слово Шевченка живе у віках…» та дізналися про народний відеопроект «Наш Шевченко», де громадяни   України  напам’ять читають вірші Шевченка.
Наприкінці заходу бібліотекарі побажали дітям читать  твори Шевченка ,щоб їх мова була  гарною, чарівною, барвистою, бо українська мова — одна з найкращих мов світу!
      Хай на вашому  шляху завжди будуть поруч Шевченкова пристрасть, Шевченкова мужність і  його невмируще слово!
          Провели і підготували захід: Завідуюча методико-  бібліографічним відділом Самко А.В.;
Завідуюча юнацькою бібліотекою Петрова Л.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий