Искать в этом блоге

среда, 12 февраля 2014 г.

Крылов Иван Андреевич

13 февраля 1769 - 245 лет со дня рождения Крылова Ивана Андреевича русского поэта, баснописца.

Крылов Иван Андреевич родился 13 февраля 1769 в Москве — русский поэт, баснописец, переводчик, сотрудник Императорской Публичной библиотеки, Статский Советник, Действительный член Императорской Российской академии (1811), ординарный академик Императорской Академии наук по Отделению Русского языка (1841).

Умер 9 (21) ноября 1844 году (75 лет) в Санкт-Петербурге
http://vbiblioteke.at.ua/index/krylov_ivan_andreevich/0-118





«Жоден з поетів не вмів зробити свою думку такою відчутною і висловлюватися так доступно для всіх, як Крилов», - так  писав про видатного байкаря Івана Крилова Микола Гоголь.
 У російській літературі Крилов є творцем жанру класичної байки. Самі по собі увійшли в наше життя криловські розумні звірі з їхніми людськими думками, вчинками, міркуваннями, крилатими висловами стали цитати з його творів.

Упродовж тридцяти років творчої праці поет створив понад двісті байок. Коли Крилова запитували, чому він пише саме байки, той відповідав: «Цей жанр зрозумілий для кожного, його читають і слуги, і діти».
До 245-ої річниці від дня народження І. А. Крилова, бібліотекарь відділу абонемента оформила книжкову виставку  «Байки які вчать" жити "». На ній представлені як художні твори, так і періодичні видання що стануть у пригоді старшокласникам, студентам, викладачам – всім, хто прагне більше дізнатися про життєвий і творчий шлях байкаря.


Комментариев нет:

Отправить комментарий