Искать в этом блоге

пятница, 26 декабря 2014 г.

Зустріч у кіноклубі документального кіно

В рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA , регіональний координатор Фестивалю, голова Центру правових та політичних досліджень "Дума" Юрій  Чумак представив увазі для дорослої аудиторії фільм "Вегас".





Вегас

Vegas, Лукаш Конопа, Великобританія, 2013, 24'

Посеред пустелі Невада розташована світова столиця розваг. На піку економічної кризи троє мешканців Лас-Вегаса борються за здійснення своєї американської мрії. Цей фільм – незвичний портрет міста – розкриває сюрреалістичну, трагікомічну дійсність, приховану за неоновим сяйвом. Дійсність, яку ніколи не побачать туристи.


 Фільм викликав жваву реакцію аудиторії , багато хто з них побачив свої проблеми й роздуми після перегляду  кінострічки.
       Ще раз нагадаю про те, що Фестиваль Docudays UA є неполітичним і некомерційним, спрямованим на донесення до українського глядача високих ідеалів прав людини засобами документального кіно.




Важко уявити сприятливіший в Україні час для документального кіно, до того ж, кіно, присвяченого правам людини. Адже під впливом усіх недавніх подій раніше часто абстрактні поняття набули для багатьох конкретного наповнення: відстоювання своїх прав, цінність людського життя, боротьба з корупцією, соціальною та історичною несправедливістю тощо. Фільми на Docudays актуалізують усі ці проблеми в різних історичних і національних контекстах, привертаючи увагу до подій та осіб, про яких ми часто майже не знаємо.
 


Комментариев нет:

Отправить комментарий