Искать в этом блоге

пятница, 26 сентября 2014 г.

Семінар- практикум у Харківській обласній бібліотеці для юнацтва

 25 вересня завідуюча бібліотекою для юнацтва Петрова Л.О. відвідала  обласний семінар- практикум у ОКЗ ХОБЮ  "Українська книга, бібліотека,читач: погляди на проблеми".
Привітала учасників директор бібліотеки Жарова М.В., завідувачка відділу обслуговування користувачів -Т.Бакуменко представила дуже цікаву  медіа- презентацію "Літературна вітальня", завідувачка сектором впровадження бібліотечних інновацій -Медведська М. презентовала методичний посібник "Гра в провокацію, або Молоді мовою молоді:використання сучасної української літератури в роботі бібліотеки", редактор відділу довідково- бібліографічного та інформаційного обслуговування ОКЗ ХОБЮ- Одинока І.В. представила бібліографічний огляд "Історія національної премії ім.Тараса Шевченка та її лауреати". Своїм неоцінним досвідом роботи з колегами поділилась С.Бацамут , завідувачка відділом маркетингу ОКЗ ХОБЮ. Світлана Бацамут предсавила медіа- презентацію "Конкурс постерів та ілюстрацій "Книга, що народжує мрію" як засіб популяризації читання".
На семінарі відбулося підведення підсумків конкурсу буктрейлерів "Хвилююче слово Кобзаря"( до 200- річчя від Дня народження видатного українського поета) на якому наша бібліотека для юнацтва отримала III місце за буктрейлер "Відьма".
Далі  працювала Професійна майстерня "Популяризація української літератури в бібліотеці" де бібліотекарі обмінювались досвідом з колегами.
Директор бібліотеки М.В.Жарова підвела підсумки роботи семінару, а ми , бібліотекарі їй та робітникам ОКЗ ХОБЮ подякували за теплий та дружній прийом, за подарунки та за цікавий і корисний методичний матеріал!

Рябиновая осень



Рябиновая осень


25 сентября, в преддверии Международного дня  пожилых людей, в Чугуевском  городском территориальном  центре в отделении социально- бытовой адаптации и реабилитации инвалидов сотрудниками Чугуевской библиотечной системы было проведено мероприятие  «Рябиновая осень». Встреча  прошла под девизом  «Возьмемся за руки друзья, чтоб не пропасть поодиночке». Ведь библиотек@-это территория единства, которая была, есть и будет лучшим другом для жителей нашего города.


пятница, 19 сентября 2014 г.

Документальне кіно про права людини завітало до клубу «Молодь і закон»




17 вересня у Чугуївській міській бібліотеці для юнацтва відбулася презентація кіноклубу для юнаків та дівчат, що діятиме на базі клубу «Молодь і закон».


Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вже 11 років крокує Україною.

Кращі документальні стрічки з прав людини демонструються не тільки навесні у Києві в ході конкурсної програми, але й знаходять свого зацікавленого глядача під час щорічного Мандрівного фестивалю, що осінню вирушає містами й селами України, аби показати вітчизняному глядачеві шедеври світової кінодокументалістики.

Крім того, з цього року Фестиваль став фактично перманентним, адже партнерські організації започаткували у низці регіонів постійнодіючі кіноклуби. Характерною особливістю кіноклубів Docudays UA мусить стати їх стала робота, яка об’єднуватиме навколо осередків кіно про права людини всіх, хто є небайдужим до цієї складної та важливої тематики.

среда, 17 сентября 2014 г.

Територія безпечного Інтернету

      16 вересня 2014 року в Чугуївській міській бібліотеці для юнацтва відбувся захід «Територія безпечного Інтернету», в рамках діяльності клубу «Молодь і закон».

    




суббота, 6 сентября 2014 г.

245 років від дня народження Івана Петровича Котляревського

     

        9  вересня виповнюється  245 років від дня народження Івана Петровича Котляревського (1769–1838), українського письменника, класика нової української літератури.
       Бібліотекарі Чугуївської ЦБС - Петрова Л.О. та Щедрова І.В.  , за доброю традицією, напередодні ювілею письменника, відвідали Чугуївський навчальний виховний комплекс №6 і  на уроці української літератури  розповіли учням 9-Б класу  (кл.керівник Гридін М.В.) про видатного українця і його творчий подвиг, продемонстрували відеоролик про життя і творчість письменника, пограли з учнями в літературну вікторину по творам письменника та показали буктрейлер по книзі "Єнеїда", створений у рамках Всеукраїнського конкурсу "Оживають герої у рекламі  на екрані" (автор Бондар К.) .
    Разом з бібліотекарем НВК №6 Слюніною Л.Ф. зробили виставку творів І.П.Котляревського, яку продемонстрували учням та вчителям.




вторник, 2 сентября 2014 г.

 

   Шановна Олена  Іванівна , бібліотечний колектив, профспілковіа організація вітають Вас із знаменною датою з 10-річчям плідної праці директором бібліотеки!
Ваша трудова біографія пов'язана з бібліотечною галуззю. Ви ведете активну і плідну роботу по стабілізації роботи бібліотек , знаходите вихід із складних виробничих ситуацій.  Ми  впевнені, що на посаді  директора Чугуївської ЦБС Ви зробите все, щоб біблотечна робота Чугуївщини залишалася домінуючою в регіоні. В цьому прагненні бібліотекарі централізованої бібліотечної системи будуть Вашими однодумцями і надійною опорою. 
Щиро і сердечно вітаємо Вас з ювілеєм праці , бажаємо міцного здоров'я, щасливої долі, наснаги й успіхів у реалізації планів на майбутнє, віримо, що наша спільна праця у бібліотечній  галузі принесе вагомі культурні  здобутки для України!

З повагою, колектив бібліотеки!