Искать в этом блоге

среда, 29 апреля 2015 г.

Річниця трагедії на ЧАЕС : 29 років


У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя — аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип'ять Київської області.


24 квітня  завідуюча міською бібліотекою для юнацтва Петрова Л.О. та учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АС, голова Чугуївського комітету “Ветерани Чорнобиля”  Спєсівцев А.І.  завітали у гості до бібліотеки УВК №6.
Учні 6-А класу з великою зацікавленістю слухали розповідь очевидця  трагічних подій 29-річної давнини – аварі на ЧАЕС,  Анатолія Івановича Спєсівцева. Анатолій Іванович розповів , що з чорнобильською трагедією зіткнулось багато жителів нашого міста та району.З перших днів ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС ряд організацій, підприємств, військових частин направили своїх представників на боротьбу з лихом.
У числі перших поїхав і Анатолій Іванович. Його ім’я вписано в Книгу Пам’яті ліквідаторів Харківської області.


 На питання, які задавали школярі, він дав вичерпні відповіді. Невеликий відеофільм  про Чорнобильське лихо,  який так і називається «Чорнобиль» , нагадав всім присутнім  про те, що 1986 рік став для людства роком вступу в епоху атомної біди.









Комментариев нет:

Отправить комментарий