Искать в этом блоге

четверг, 10 декабря 2015 г.

«Головне, щоб влада слухала людей»

З нагоди Всеукраїнського тижня права, 9 грудня на базі кіноклубу Docudays UA при Чугуївській міській бібліотеці для юнацтва відбувся кінопоказ та обговорення документального фільму з репертуару Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA.

До участі у заході було запрошено регіонального партнера Фестивалю, голову «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» Юрія Чумака.

Правозахисник повідав учням школи № 4 міста Чугуєва про історію появи Міжнародного дня прав людини, роз’яснив, яким чином громадяни можуть відстоювати свої права та законні інтереси, і наголосив, що правова обізнаність молоді слугуватиме запорукою гідного життя у майбутньому.

Увазі юних глядачів було представлено стрічку нідерландських кінодокументалістів «Ґабрієль повідомляє з чемпіонату світу».

Сюжет фільму:
Бразильський хлопчик Ґабріель був ще маленьким, коли дізнався, що Чемпіонат світу з футболу – 2014 відбуватиметься в його рідній країні. Але владники, аби привезти іноземних уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений несправедливістю у своєму місті і викладає у блог відеозапис того, як бульдозери зносять будівлі в його районі. Стаючи журналістом, він намагається захистити власні права та права своїх земляків. У підсумку – залізницю так і не добудовують, більшу частину домівок у кварталі залишають у спокої. На певний час…

Після перегляду була організована дискусія щодо сенсу побаченого. І важливу думку висловив 6-класник Микита, який зазначив, що, аби влада прислухалася до людей, таких проблем би ніколи не виникло.


Нагадаємо, що кіноклуб медіапросвіти Docudays UA на базі Чугуївської міської бібліотеки для юнацтва діє майже рік, та регулярно організовує для молоді покази найкращих фільмів з репертуару Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.





















Комментариев нет:

Отправить комментарий