Искать в этом блоге

суббота, 9 января 2016 г.

В Україні відзначать 75-ту річницю трагедії Бабиного Яру

5 січня, 2016 - 12:16
Фото з сайту jewishnews.com.ua
У зв'язку з 75-ю річницею трагедії Бабиного Яру в Києві відбудеться міжнародна наукова конференція, а також науково-практична конференція "Забутий геноцид циган". Про це йдеться в розпорядженні українського уряду від 30 грудня 2015 року, передає 112.ua.
Згідно з планом, на 29 вересня заплановані жалобні заходи на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" за участю керівництва України і Києва, громадських організацій, у тому числі міжнародних, духовенства, дипломатичного корпусу іноземних держав. Передбачено закладення пам'ятного знаку на місці спорудження Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.
У вересні в Меморіальному комплексі "Національний музей історії України в Другій світовій війні" буде створена експозиція про масове вбивство громадян єврейської та ромської національностей в Бабиному Яру, інших злочинах, скоєних нацистами під час окупації Києва в роки Другої світової війни. Також планують реконструкцію пам'ятних знаків у Бабиному Яру.
Крім того, Протягом 2016 року на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр"планують створити Алею Праведників. Приміщення контори колишнього єврейського кладовища по вул. Мельникова, 44, в Києві планують передати Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.
Нагадаємо, під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно членів ОУН-М), заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року там розстріляли майже 34 тисяч євреїв.
http://www.day.kiev.ua/uk/news/050116-v-ukrayini-vidznachat-75-tu-richnycyu-tragediyi-babynogo-yaru

Комментариев нет:

Отправить комментарий