Искать в этом блоге

воскресенье, 2 октября 2016 г.

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку


         Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
     Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».  Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.
    Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. 
Бібліотека для юнацтва запросила до себе на захід читачів старшої категоїї.
Ветерани та молодь - це та категорія читачів у бібліотеках, для яких завжди відкриті двері, для яких завжди бібліотекар готовий до спілкування.











 Так, бібліотека для своїх мешканців м- ну Авіатор провела 1 жотня день відпочинку “Чому нас вчать дідусі і бабусі”, програма якого включала міні - вікторини, конкурси, привітання літературного клубу . Ветеранів ознайомили з цікавою технікою розпису "декупаж" Ясногородська Тетяна. Ще ветеранам  бібліотекарі показали відеоролик , чим займаються бабусі Коломийщині у вільний час. А вони плетуть вінки з гусячого пір'я. 
Захід пройшов на такому позитиві, що ми вирішили збиратися кожного місяця та спілкуватися!

Комментариев нет:

Отправить комментарий