Искать в этом блоге

пятница, 2 декабря 2016 г.

Зупинимо насильство разом


1 грудня 2016 року фестиваль документального кіно про права людини Doсudays UA , Кіноклуб  якого діє при бібліотеці для юнацтва Чугуївської ЦБС , в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", завітав до Чугуївського НВК №6  до 9 -   классників (кл.керівник Крижановська Ірина Володимирівна).

                          Юним глядачам  було представлено фільм швейцарських режисерів Франчески Скалісі і Марка Олекси «Моріом», що розповідає про факт насильства над молодою дівчиною, що стався минулого року в Бангладеш. 
                 До школярів завітали регіональний координатор Мандрівного фестивалю в Харківській області Юрій Чумак та  завідуюча бібліотеки для юнацтва Любов Петрова…

        Історія бангладежскої красуні Моріом викликала обурення глядачів через порушення прав людини в цій країні.Учні зрозуміли,що будь - які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі , є порушенням прав людини.


Також Ю. Чумак продемонстрував для старшокласників ролики, покликані залучити небайдужих громадян до сприяння Національній поліції у запобіганні домашнього та вуличного насильства, підготовлені організацією IREX Ukraine.
         


         Дітям дуже сподобалися фільми. Вони сказали, що не думали, що документальні фільми можуть бути такими цікавими, що вони змушують задуматися і згадати про права людини. Також, учні мали змогу не лише переглянути і обговорити документальне кіно, а й набули навичок дискусії за фільмом.
Тож сподіваємося, що Мандрівний  Doсudays UA  і надалі подорожуватиме містом Чугуєвом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий