Искать в этом блоге

пятница, 7 февраля 2020 г.

Семінар - практикум "Бібліотека: ідеї, майстерність, досвід"



7 лютого 2020 року  спеціалісти ХОБЮ, Харківське відділення Української Бібліотечної Асоціації, корпорація «Ранок», провели семінар – практикум «Бібліотека: ідеї, майстерність, досвід»  для бібліотекарів Чугуївської централізованої бібліотечної системи. Семінар проходив на базі бібліотеки для юнацтва Чугуївської ЦБС. Гостей зустріли : начальник відділу культури і туризму Чугуївської міської ради Цибульник Олена Василівна та директор Чугуївської ЦБС Проценко Олена Іванівна.  

     З вітальним словом до бібліотекарів  виступила Жарова Маргарита Володимирівна, директор Харківської обласної бібліотеки для юнацтва і розповіла про активізацію культурного життя в регіоні: нові ініціативи Харківської обласної бібліотеки для юнацтва.
     Глазунова Людмила Володимирівна  - голова Президії Харківського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, заступник директора з наукової роботи Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка, розповіла про роботу Харківського обласного відділення УБА, про можливості для кожного. Під патронатом ХОВ УБА реалізується низка грантових проектів: «Е-життя разом з бібліотекою: орієнтир на громаду Харківщини» (ХДНБ), «Нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства», «Куратор змісту – 4» (НТБ НТУ «ХПІ»), «Вікно в Америку» (ЦНБ ХНУ ім. В. Н. Каразіна), «Покращення можливостей для освіти, самоосвіти, творчої самореалізації та соціальній адаптації внутрішньо переміщених осіб у Харкові та Харківській області» (ХДНБ, ХОБЮ) та інші.
     Смекалова Тетяна Василівна - завідувачка проблемно – аналітичного відділу ХОБЮ, розповіла про цікаві роботи з молоддю в бібліотеці . Марченкова Еліна Петрівна , завідувачка відділу комплектування, каталогізації та організації бібліотечних фондів, представила топ 10 лайфхаків у роботі з фондами публічних бібліотек.Слухачі з виступів фахівців ХОБЮ дізналися про досвід роботи бібліотек світу та інноваційні зміни в роботі бібліотек України, про впровадження УДК, про методики створення клубу настільних ігор та віртуальних виставок і виставок-інсталяцій.
      Дуже цікавою була презентація корпорації «Ранок» та її нового каталогу продукції , яку представив керівник відділу корпоративних продажів Олександров Євгеній Владиславович.
     Зустріч пройшла в дружній, робочій атмосфері. Всі бажаючі мали змогу задати запитання за темою виступів і отримати професійну кваліфіковану відповідь.
     Дякуємо за подаровані книги та методичні матеріали!!!









Комментариев нет:

Отправить комментарий