Искать в этом блоге

четверг, 1 октября 2020 г.

 

Працівники бібліотек Чугуєва відзначили своє професійне свято

30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. З нагоди професійного свята в Культурному центрі «Імідж» відбулося урочисте зібрання працівників бібліотек міста. Міський голова Галина Мінаєва привітала всіх працівників бібліотечної галузі та відзначила подяками за щоденну працю, високий професіоналізм та креативний підхід у розвитку бібліотечної справи міста.
Бібліотеки Чугуєва – це сучасні публічні простори, які поєднують в собі освіту та інформування. Сьогодні їх функції стали значно ширшими, адже тут проводяться виставки, конференції, лекторії, інтерактивні ігри для маленьких відвідувачів та творчі зустрічі.
У Чугуєві працює 13 бібліотек, (8 з них є шкільними), які обслуговують понад 26 тисяч мешканців міста.
Завдяки коштам міського бюджету та грантовим коштам за останні роки бібліотеки міста перетворилися на місця, де можна не тільки отримати знання, а й цікаво, комфортно та найголовніше – пізнавально провести час.
За останні 5 років у міських бібліотеках впроваджено 8 проєктів на загальну суму майже 1,5 млн грн.
У цьому році у бібліотеці для дітей впроваджено нову бібліотечну послугу в рамках реалізації міні-проекту «Разом в майбутнє» – Бібліоняня. Створено «територію дитячого розвитку та активності». Для бібліотеки придбано телевізійне, комп’ютерне та мультимедійне обладнання, інтерактивні та розвиваючі ігри та ляльковий театр, понад 400 нових книжок для інтелектуального та творчого розвитку дітей, залучення їх до світу знань та казок. Нова сервісна послуга допоможе вирішити актуальну проблему тимчасової зайнятості дошкільнят та молодших школярів, і надасть вільний час їх батькам для вирішення власних питань.
Нагадаємо, що у минулому році за спрямованої благодійної допомоги від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ у сумі 914,8 тис. грн проведено ремонтні роботи трьох приміщень бібліотеки для юнацтва та придбано сучасне комп’ютерне та мультимедійне обладнання і меблі.
Слід зазначити, що шкільні бібліотеки також є сучасним простором інформування, дві із них перетворені на медіатеки (НВК № 8, Клугино-Башкирівська ЗОШ), які забезпечені комп’ютерним та мультимедійним обладнанням.
Сучасний вигляд та новітні послуги бібліотекарів дозволили залучити ще більше відвідувачів та читачів.
Тож, вітаємо усіх працівників з професійним святом! Дякуємо за вашу високу місію бібліотекаря та внесок у розвиток інтелектуального потенціалу наших читачів.
Бажаємо вам добра, міцного здоров’я, творчої наснаги, відчуття впевненості у необхідності своєї справи. Щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам!
— с 
Еленой Домриной
 и 
ещё 8
.

Комментариев нет:

Отправить комментарий