Искать в этом блоге

вторник, 1 декабря 2020 г.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.


Здоров'я - одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я - це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя. Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і його кінцева стадія СНІД (синдром набутого імунодефіциту).
СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини. Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ передчасно. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 млн. жителів планети Земля є ВІЛ-позитивними, а понад 20 млн. - вражені СНІДом. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тис. осіб, переважно молодого віку.
З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.
Бібліотеки Чугуївської ЦБС не можуть залишитися в стороні від цієї проблеми. До цієї дати підготовлена низка просвітніцько-інформаційних заходів для користувачів. Складені сигнальні виставки - застереження. Основним засобом убезпечити себе та попередити поширення ВІЛ-інфекції є дотримання здорового способу життя і відмова від ризикованої щодо інфікування ВІЛ поведінки.
Захисти себе і того, кого ти любиш!



Комментариев нет:

Отправить комментарий