Искать в этом блоге

среда, 16 декабря 2020 г.

 


16 грудня 1775 року народилася ДЖЕЙН ОСТІН (16.12. 1775 — 18.08.1817) -

англійська письменниця, класик англійської та світової літератури, засновниця сімейного, «дамського роману», сатирик.
Свою душу і серце вона відкривала лише в своїх книгах, які стали знаменитими ще при її житті. До речі, публікувала вона їх абсолютно всі під псевдонімом: "якась Леді Д" і, звичайно, в повній мірі, славою своєю насолодитися не могла, але, прочитавши в англійських газетах розбір свого роману "Емма" самим сером Вальтером Скоттом, вона відчувала себе по істині щасливою! Творчість Остін відрізняється постійним прагненням до досконалості. Вперше вона використовувала в жанрі роману "погляд зі сторони", "голос автора".
Джейн Остін досі вважають по праву "Першої леді" англійської літератури. Її твори обов'язкові для вивчення у всіх коледжах і університетах Великобританії.
Нещодавно в Англії був опублікований список найпопулярніших жіночих романів за останні 100 років. Перше місце в ньому зайняв роман Джейн Остін «Гордість і упередження». А в інтернет-опитуванні, проведеному у Великобританії в 2007 році, цей же роман проголошений кращою книгою всіх часів і народів.
Довгі зимові вечори – чарівна пора, яка ніби надихає взяти теплий плед, чашку ароматного чаю чи кави і зануритися у романи Джейн Остін щоб подумати про минуле і помріяти про майбутнє. А підібрати книгу для вечірнього відпочинку допоможемо вам ми – бібліотекарі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий