Искать в этом блоге

суббота, 2 марта 2013 г.

Знайди свій шлях

            В бібліотеці для юнацтва стартував обласний соціально-благодійний профорієнтаційний конкурс"Знайди свій шлях".
            Без сумніву, один із найважливіших етапів у житті кожної людини- це вибір професії. Дуже часто цей вибір за нас роблять інші- батьки, вчителі, сусіди- знайомі,престиж тієї чи іншої професії тощо.Підліткові, який обирає, дуже важко зорієнтуватися в тому всьому різноманітті професій.
            Наша мета-  ознайомити підлітків з різноманіттям професій і їхніми особливостями, допомогти їм самостійно обрати фах залежно від своїх інтересів, життєвиз цілей, уподобань,а також потреб суспільства.
            Враховуючи, що майже в усіх сферах життєдіяльності інформаційні технології все більшою мірою визнають розвиток сучасного світу і професійна освіта не є виключенням.Наша бібліотека має 5 сучасних комп'ютерів програми "Бібліоміст" з виходом в Інтернет, тому свою профорієнтацію молоді ми вирішили зробити такою: "Комп'ютерні технології та майбутня професія".
             Для участі в проекті бібліотека запросила учнів Чугуївського професійного аграрного ліцею. Згоду з нами співпрацювати виявили шість учнів: Холодна Марина, Бедаков Вячеслав, Лук'яненко Владислав, Соляник Володимир,Ісаєв Михайло, Іванов Андрій.




            Спочатку, ми провели тестування учнів на знання комп'ютера на сайті
www.posthelper.ru/tests_list.php, відповіли на 20 запитань і виявили як учні володіють комп'ютером.Тести показали, що молоді люди правильно відповіли більш ніж на половину питань.Після цього ми провели бесіду"Компютерні технології та моя майбутня професія".


              Учні ознайомилися з прикладами використання інформаційно-комунікаційних технологій в діяльності електрозварювальника,повара,слюсаря-ремонтника,водія,фермера,приватного підприємця та інші. Використовуючи комп'ютерні технології учні визначили власні схильності та професійні інтереси,ознайомилися зі світом професій та потребами ринку праці свого регіону.
             Бібліотекарі ознайомили учнів з існуючими Веб-ресурсами для різних професій: сайти "Мастерская своего дела", "Цікаві ідеї для бізнесу", "Тести для майбутніх підприємців","Портал для фермерів","Портал для агросектору","Селу потрібні люди,які готові думати".
Наступну зустріч з учнями  плануємо провести в середині березня і запросити фахівця з центру зайнятості.Про час зустрічі попередемо.


            

Комментариев нет:

Отправить комментарий