Искать в этом блоге

четверг, 27 апреля 2017 г.

З нагоди відзначення Дня Чорнобильської трагедії, яка рівно 31 рік тому сколихнула всю планету , до  бібліотеки завітали учні  6 класу (кл.керівник Нестеренко Г.С.) та 8 класу (кл.керівник Моргун Л.В.) Чугуївської   ЗОШ №4    I -II ст.  на зустріч з ліквідатором ЧАЄС -  Шумченко Юрієм Володимировичем. 

            "Чорнобильська катастрофа надовго залишиться в пам’яті людства. Ще довго народ України та народи Європи будуть  відчувати на собі її наслідки" - сказав Юрій Володимирович.


   
«26 квітня 1986 року. 1 година 23 хвилини  43 секунди ночі. Мирно спали жителі  України, а на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС в цей момент сталася найбільша в світі техногенна катастрофа в атомній енергетиці 


       Для усунення наслідків було відправлено 600 тисяч «ліквідаторів», які отримали величезні дози радіації. Після ліквідації загинуло майже 30 тис. ліквідаторів.  Більше як 400 тисяч чоловік було евакуйовано.    



    


   Учні  переглянули   відео-фільм про  Чорнобильську катастрофу


 

 

    Чорнобильська трагедія завдала Україні глибокої рани, з якою країна жила протягом минулих цих років й змушена буде жити ще впродовж тривалого часу.

  




  Назавжди залишиться у нас в пам’яті, як вічна рана, цей страшний Чорнобиль …   Учасники заходу  щиро подякували Юрія Володимировича за цікаву розповідь   та вручили йому квіти.  

 Нехай  цього не повториться!
Пам'ятаємо !!!

            

Комментариев нет:

Отправить комментарий