Искать в этом блоге

пятница, 7 апреля 2017 г.

Всесвітній день здоров`я у бібліотеці




7 квітня відзначається Всесвітній день здоров`я. Саме цього дня було створено Всесвітню організацію охорони здоров`я (ВООЗ). З`явившись в 1948 році, ця організація об`єднала у своїх рядах представників 191 держави світу. Вперше святкування Всесвітнього дня здоров`я відбулося в 1950 році.
           У цей день у бібліотеці для юнацтва Чугуївської ЦБС відбувся захід  "В цьому житті чи бути здоровим - вирішуєш ти!" 
     Участь у заході взяли  учні 7- Б класу (кл.керівник Шоміна М.В.)  НВК №6 м.Чугуєва, завідуюча шкільною бібліотекою НВК № 6 Слюніна Л.Ф. та користувачі бібліотеки.
            Завідуюча бібліотекою Петрова Л.О.  розповіла про важливість збереження здоров`я .
           Гостем нашої бібліотеки  була  лікар-фтизіатр Чугуївської ЦРЛ ім. Кононенка Гречко Світлана  Володимирівна. Вона розповіла про туберкульоз сьогодні: факти, перспективи і основні принципи здорового способу життя. Присутні активно спілкувалися з медиком, задавали запитання, обговорювали певні ситуації.  Діти дізналися багато цікавого про відкриття німецького вченого Роберта Коха - мікобактерії туберкульозу.
         Знання особливостей передачі туберкульозної інфекції та її проявів необхідні кожній людині, кожній родині, тому що своєчасне вжиття заходів може запобігти не тільки передачі інфекції, але і розвиток захворювання.   Лікар розповіла дітям як захистити себе від зараження такої небезпечної інфекційної хвороби.
               Для кращого ознайомлення з  матеріалом, школярам було представлено ряд відеороликів про туберкульоз та здоровий спосіб життя.

        Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з викладкою літератури, де були представлені книги,  буклети.


Фотозвіт зустрічі: 









Комментариев нет:

Отправить комментарий