Искать в этом блоге

вторник, 13 февраля 2018 г.

     
     
  13 лютого виповнюється 115 років від дня народження французького письменника, майстра детективного жанру Жоржа Сіменона
   Французький письменник бельгійського походження, один з найбільш відомих представників детективного жанру. Славу Сіменону принесли твори про поліцейського комісара Мегре.
    Він дебютував у 20-ті роки ХХ сторіччя, писав оповідання для паризьких журналів. Тоді ж опублікував декілька детективних творів. У 1931 році побачив світ його перший роман про комісара Мегре – «Пітер Латиш», який стане головним героєм вісімдесяти з гаком книг Сіменона.
   За різними джерелами, тільки під своїм ім’ям письменник випустив близько 200 романів і приблизно стільки ж під псевдонімами (яких у нього було більше 10-ти). Видане кілька років тому у Франції зібрання його творів складається з 72-х томів. Роботи Сіменона переведені на всі основні мови світу.
   У фонді нашої бібліотеки також є чимало книжок з творами майстра детективу, деякі з них представлені на виставці, а саме «Невідомі в домі», «Маніяк із Бержерака», «Лист слідчому», «Правда про Бейн Донж», «Вдівець», , а також серія про комісара Мегре.
  Детектив – це завжди цікаво, тому сподіваємось,багато читачів, дивлячись на нашу виставку, захочуть перечитати твори такого майстра цього жанру як Жорж Сіменон.



 



Комментариев нет:

Отправить комментарий