Искать в этом блоге

четверг, 27 января 2022 г.

 


27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв.

В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.
Генеральна асамблея ООН 1 листопада 2005 року прийняла Резолюцію № 60/7 «Пам’ять про Голокост», у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. Того дня в 1945 році війська 1-го Українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц.
В Україні та за її межами символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулись масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) вважається Бабин Яр.
Бібліотека - філія для юнацтва також приєднується до вшанування цієї скорботної дати і відкриває книжкову виставку « Запаліть свічу!» (читальна зала бібліотеки) та переглянути відео "Трагедія Голокосту".Бібліотека запрошує всіх, хто цікавиться історичним минулим, до перегляду виставки!



Комментариев нет:

Отправить комментарий