Искать в этом блоге

пятница, 21 января 2022 г.

 День Соборності України.


22 січня, в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України.
Офіційно святкувати День Соборності в Україні почали лише у 1999 році після Указу президента Леоніда Кучми. Щорічно, в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.
Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні!
День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ .
З нагоди цієї дати працівники бібліотеки-філії для юнацтва підготували для своїх користувачів виставку- роздум "За Україну, за її волю!"
Бажаємо приємного перегляду! Всіх зі святом!!!




Комментариев нет:

Отправить комментарий