Искать в этом блоге

среда, 20 января 2021 г.

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 


Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
До цієї видатної події в бібліотеках Чугуївської ЦБС проведено цикл заходів, метою яких є формування національної свідомості та виховання почуття патріотизму у підростаючого покоління
В бібліотеці для юнацтва для відвідувачів бібліотеки представлена книжкова виставка "Україна- навіки соборна”, на якій зібрана література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.
Україна… Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.




Комментариев нет:

Отправить комментарий