Искать в этом блоге

вторник, 12 января 2021 г.

 Сьогодні День народження Джека Лондона


Джек Лондон (справжнє ім’я — Джон Ґріффіт Чейні) — американський письменник, громадський діяч. Найбільш відомий як автор пригодницьких оповідань і романів.
У 1897 році Лондон разом зі своїм 62-річним швагром подалися на Клондайк шукати золота. Їхній маршрут пролягав через Юно, Скаґуей і Дайї, і далі — через Чілкутський перевал до озера Лінденберґ і по Юкону — до Доусон-Сіті. Швагро незабаром повернувся додому, а Джек продовжував подорож з новими компаньйонами. До Доусона вони не допливли, а зупинилися за 100 км у покинутому зрубі. Там Джек прожив до наступного літа. Золота на зареєстрованій ними ділянці не виявилося, зате Джек мав змогу наслухатися численних історій і приповідок про життя старателів. Навесні цинга сильно підірвала його здоров’я, лікуватися було нічим і він вирішив повернутися додому. Щоб не повторювати знову маршрут, він з компаньйонами спорудив човен і спустився по Юкону до Берінґового моря (майже 2500 км). Пережите за цей рік було основою його оповідань, які принесли йому успіх і славу.
Потім були збірки розповідей: «Син Вовка» , «Бог його батьків», «Діти морозу» , «Віра в людину», «Місячне лице», «Втрачене лице», а також романи «Дочка снігів» і «Морський вовк», що створили письменникові щонайширшу популярність. Варто зауважити, що перші збірки оповідань виявили найвищий рівень літературної майстерності Джека Лондона. Решта творів не мали серед читачів великого успіху.
Інформація з Інтернету.
Книги Джека Лондона запитуйте в бібліотеках міста!




Комментариев нет:

Отправить комментарий