Искать в этом блоге

четверг, 25 марта 2021 г.

24 БЕРЕЗНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

 24 БЕРЕЗНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

24 березня – за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в усьому світі відзначають День боротьби із захворюванням на туберкульоз.
24 березня у 1882 році, німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікро бактерії (збудника) туберкульозу.
Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Збудник туберкульозу – паличка Коха. Вчені довели, що туберкульоз не є спадковою хворобою.
З метою підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу та привернення уваги до масштабів цієї хвороби, способів її профілактики і лікування на абонементі бібліотеки- філії для юнацтва організовано книжкову виставку ″Зупинимо туберкульоз в Україні″.
Туберкульоз – це захворювання, яке залежить від способу життя людини, якості його харчування. Причини хвороби відомі здавна: стреси, погана вентиляція, освітлення, недостатнє харчування, незадовільні санітарні норми.
Разом з тим, причиною э і елементарна неосвіченість і безграмотність, а можливо і лінь та легковажність, які заважають потурбуватися про своє здоров’я.
Фото зі спогадів бібліотеки: гостею нашої бібліотеки була лікарка-фтизіатр Чугуївської ЦРЛ ім. Кононенка Гречко Світлана Володимирівна.








Комментариев нет:

Отправить комментарий