Искать в этом блоге

пятница, 12 ноября 2021 г.

 12 листопада 1936 року народився відомий український письменник, автор знаменитої пісні "Чорнобривці" Микола Федорович Сингаївський.


Микола Сингаївський (1936- 2013) - автор понад сорока книжок для дорослих і дітей, серед яких поетичні книги «З березнем по землі», «Архіпелаги», «Вогневиця», «Поступ», «Я родом із пісні», автор пісні «Чорнобривців насіяла мати…», перекладач, публіцист, журналіст, заслужений діяч мистецтв України.
Милішим за всякі заморські парфуми був для Миколи Сингаївського запах жовтявої квітки, покладеної на долоню і трохи потертої.
Вже студентом філологічного факультету Київського університету він – керівником від ЦК ВЛКСМ – повіз групу студентів, комсомольців-активістів до Франції. І в Парижі побачив величезну клумбу з дивовижними, небаченими доти квітами, які довкруж були обсіяні… чорнобривцями. То таке на нього справило враження – квіти його мами так далеко від Шатрищ! – що саме там, у Франції, він і написав перші рядки невмирущих тепер «Чорнобривців»:
Чорнобривців насіяла мати
У моїм світанковім краю,
Та й навчила веснянки співати…
З просторів інтернету
В бібліотеці - філії для юнацтва представлено викладку поетичних збірок поета-ювіляра ( 85 років) , запрошуємо до ознайомлення!







Комментариев нет:

Отправить комментарий