Искать в этом блоге

среда, 17 ноября 2021 г.

 ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ АНДРІЯ КОКОТЮХУ!


Відомий сучасний український письменник, журналіст, проживає і працює в Києві, народився в Ніжині 17 листопада 1970 року, перший художній твір написав у віці семи років. Це була казка про лісових звірят зі зброєю в руках, які захищали свій ліс від піратів, згодом його твори уже друкувалися в журналах „Перець", „Юність". Перше оповідання було опубліковане в 1987 році.
Мріяв стати бібліотекарем. Натомість працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка.
Андрій Кокотюха - автор численних журнальних публікацій та художніх, документальних та публіцистичних видань, представлених на виставці, що діє в рамках циклу „У колі друзів".
Його романи, зокрема „Повзе змія", „Таємне джерело", „Пророчиця", „Осінній сезон смертей", „Охота на маршала" та ін. - переважно детективи-трилери або містичні детективи - давно популярні серед читачів бібліотеки. Сюжетна лінія творів вражає своєю витонченістю, а персонажі яскраво описані до найменших подробиць. Особливо хочеться відмітити добірку ретро-детективів, серед яких - „Адвокат із Личаківської", „Привид із Валової". Цікавими для нашого читача будуть і „Справа отамана Зеленого. Українські хроніки 1919 року" та „Чорний ліс. Українські хроніки 1943 року". Однією із найновіших є книга, яка обпікає вогнем трагічних українських подій 2013-2014 рр. - „Вогняна зима".
Неодноразовий лауреат премій „Коронація слова", Андрій Кокотюха у 2012 році отримав відзнаку „Золотий письменник України". Визнаний експертами Львівського Форуму видавців кращим журналістом, який пише на книжкові теми. Він постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами.
Зацікавленим читачам Андрія Кокотюхи пропонуємо завітати до бібліотеки - філії для юнацтва та познайомитися з творчістю письменника!



Комментариев нет:

Отправить комментарий