Искать в этом блоге

вторник, 30 ноября 2021 г.


 З 25 листопада по 10 грудня в Україні триває Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», яка проводиться з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У зв’язку з чим, до бібліотеки- філії для юнацтва, завітав наш читач, головний юрист Центру Денис Папян, де поспілкувався з підлеглими закладу та читачами бібліотеки на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству».
Під час заходу були обговорені питання поняття домашнього насильства, його види та прояви, способи та механізми захисту осіб постраждалих від домашнього насильства.
Юрист Центру звернув увагу присутніх осіб на те, що відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що включає в себе:
- захист;
- здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
- складення документів процесуального характеру.
У зв’язку з чим представник Центру закликав усіх у разі необхідності та задля правильного вирішення юридичних питань, звертатися до Центрів та Бюро безоплатної правової допомоги.
Також під час заходу серед присутніх осіб було розповсюджено інформаційні буклети «Протидія домашньому насильству», плакати «Діти мають право на адвоката!» та «Порадьтеся з юристом» розроблені Координаційним центром з надання правової допомоги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий