Искать в этом блоге

пятница, 26 июня 2020 г.


«26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиків»

У 1987 році Генеральна асамблея ООН постановила щорічно відзначати 26 червня Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом.
За статистикою МВС України кількість наркозалежних, що офіційно перебувають на обліку перевищила 150 тисяч. Однак на думку фахівців, у нашій державі їх понад мільйон.

Сьогодні у світі налічується понад 250 млн. наркозалежних. 60 % хлопчиків – підлітків та 20 % дівчаток у віці 14-17 років хоча б раз пробували наркотичні речовини. З кожним роком кількість узалежнень серед молоді зростає. Це і наркоманія, і токсикоманія, і тютюнопаління, зловживання ліками, енергетичними напоями, алкоголем, тощо.

Поширення наркотиків серед неповнолітніх викликає особливу тривогу.

Щороку збільшується кількість злочинів, скоєних на грунті наркоманії. Кожного року наркомани та особи, що перебувають у стані наркотичного сп’яніння скоюють понад 10 тисяч злочинів, серед яких вбивства, розбійні напади, пограбування, крадіжки.

Споживання наркотиків має численні наслідки для споживача і суспільства в цілому. Широке поширення споживання наркотиків шляхом ін’єкцій приводить до зростання ризику зараження інфекціями, що передаються з кров’ю (ВІЛ, гепатит В та С).

Наркоманія стала суттєвим негативним фактором демографічної ситуації, ударом по генофонду країни, адже кожної доби від наркоманії помирають 20 осіб.

Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає, якщо ви будете вживати наркотики. Зробіть одне-єдине зусилля – не піддайтеся спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною! Пам’ятайте, що це отрута, яка призводить до неминучої смерті! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству. Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!



Комментариев нет:

Отправить комментарий