Искать в этом блоге

среда, 3 июня 2020 г.

Виставка про Героя Кожедуба



Виставка про Героя Кожедуба
Книжкова виставка, присвячена 100 – річчю ( 8 червня 1920 - 8 серпня 1991) від Дня народження тричі Героя Радянського Союзу Маршала авіації Івана Кожедуба, експонується в юнацькій бібліотеці Чугуївської ЦБС.
Протягом війни Іван Кожедуб здійснив 330 бойових вильотів та у 120 боях збито 62 літаки противника. За всю війну пілот не був збитий жодного разу. Після війни Іван Микитович Кожедуб продовжував служити у ВПС. Жив і працював у місті Москва. З 1971 року служив у центральному апараті ВПС. Пізніше – у Групі генеральних інспекторів Міністерства Оборони СРСР. У 1985 році Івану Микитовичу Кожедубу присвоєно звання «маршал авіації». Крім того, нагороджений двома орденами Леніна, сімома орденами Червоного Прапора, орденом Вітчізняної війни I ступеня, орденами Червоної Зірки та багатьма іншими високими нагородами. Похований легендарний льотчик у Москві на Новодівичому кладовищі.
Усіх, кого цікавить життєвий шлях визначного льотчика, і хто хотів би детальніше ознайомитися із його діяльністю, запрошуємо до юнацької бібліотеки, що знаходиться за адресою: м. Чугуїв , вул. Харківська, 33.

Комментариев нет:

Отправить комментарий