Искать в этом блоге

пятница, 9 июля 2021 г.

120 років від дня народження Барбари Картленд

 Сьогодні, 9 липня виповнюється 120 років від дня народження Барбари Картленд (9.07.1901- 21.05.2000) , англійської письменниці, представниці жанру жіночого роману.




Англійська письменниця Дейм Барбара Картленд занесена до книги Гінесса: за один 1983 рік вона випустила 26 романів. Творчий доробок авторки – 635 назв книг, які були продані у кількості 650 млн. примірників.
Як не дивно, майже всі з 657 романів Барбари Картленд мають одну і ту ж схему: прекрасна в усіх відношеннях дівчина (зрозуміло, безневинна) стає об'єктом пристрасті найдостойнішого з чоловіків, далі йде "детективна" частина приблизно на півтори сотні сторінок, в якій розлучені долею герої потрапляють в різні халепи, зрозуміло, долають всі перепони і благополучно поєднуються шлюбом в районі останньої сторінки. Змінюються лише імена, титули та історичний антураж. Однак однаковий сюжет зовсім не бентежив читачок, адже, купуючи чергове творіння Барбари, вони точно знали: по-перше, у історії неодмінно буде щасливий кінець, по-друге, Барбара в черговий раз розповість їм про Велику Любов, про те, що для кожної дівчини рано чи пізно знайдеться закоханий в неї герой, і про те, що життя прекрасне.
Всього з-під пера Барбари Картленд вийшло 723 книги (крім романів вона створила збірники рецептів, писала книги про здоровий спосіб життя, веденню домашнього господарства, автобіографії і біографії сучасників).
Барбара Картленд занесена в Книгу рекордів Гіннеса, як найбільша плодовита письменниця. Вона захоплювалася політикою і навіть була обрана до місцевих органів влади, допомагала циганам-кочівникам отримати землю для постійного поселення (циганське поселення в Хертфордшире назвали її ім'ям - Барбаравілль), заснувала Національну асоціацію здоров'я , придумала спосіб доставки авіапошти, організовувала виставки та благодійні аукціони, розробляла дизайн шпалер, брала участь в автомобільних гонках, створила власні парфуми і навіть записала сольний альбом любовних балад в супроводі Лондонського філармонічного оркестру.
У 1981 році знаменита письменниця була удостоєна титулу кавалерственої дами ордена Британської імперії, якого довго домагалася.
Запрошуємо всіх охочих у чарівну подорож країною Любові. Отримайте своє натхнення! Поспішайте! Залишився один роман Барбари Картленд в бібліотеці- філії для юнацтва, але ми знайдемо для вас в інших бібліотеках міста Чугуєва!









Комментариев нет:

Отправить комментарий