Искать в этом блоге

пятница, 2 июля 2021 г.

 


2 липня 1877 року в містечку Кальв у німецькій землі Баден-Вюртемберг народився Герман Гессе - визнаний геній, класик німецької літератури, лауреат Нобелівської премії (1946), письменник-філософ і художник. Автор оповідань, новел, віршів і романів.

Вiн один з найбільш читаних авторів XX століття. На межі 60-70-х років вiн стає ідолом так званої бунтівної молоді та найчитанішим європейським письменником у США та Японії. В арабських країнах його нині вважають натхненником поваги до свого, самобутнього. Він сповідував принцип Ніцше «іди не за мною, а за собою». Це стосувалося також його розуміння релігії, що є ані завойовницьким, ані місіонерським, а відкритим до інших ідей. Що є дуже актуальним питанням в сьогоднiшньому світі.
Гессе - кумир багатьох поколінь молоді. Науковцi та дослідники творчостi класика вважають, що секрет успіху у молодих шанувальників його таланту простий: твори письменника концентрують в собі унікальний досвід пошуків людиною своєї неповторної індивідуальності, свого «я». Тому не дивно, що твори ці носять багато в чому автобіографічний характер, в них відображено власний шлях автора до вершин самопізнання і творчості.
Твори Гессе перекладені зараз майже на всі мови світу.
Бібліотека - філія для юнацтва запрошує користувачів для ознайомлення з життям і творчою спадщиною письменника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий