Искать в этом блоге

пятница, 10 сентября 2021 г.

10 вересня - День народження Олександра Петровича Довженка

 10 вересня - День народження Олександра Петровича Довженка, найвідомішого українського кінорежисера, письменника, драматурга. Його по праву називають зодчим українського кінематографу.


Всесвітнє визнання його таланту незаперечне, бо ще в 1958 р. на спеціальному конкурсі в Брюсселі серед двадцяти найкращих фільмів усіх часів і народів названо було не озвучену ще тоді «Землю» українського режисера. Відтоді талановитий митець гордо крокує всіма широтами нашої планети.
«Кіно мусить стати високим мистецтвом. Кінофільми можуть і повинні сягнути рівня шедеврів Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Рембрандта, Пимоненка…»,— писав він на початку своєї режисерської біографії й на ці вершини сходив, як і належало генію.
Доля і творчість Довженка — є прикладом великого подвижництва, безперервних розмислів і сумнівів. Лише в одному, напевне, він сумнівів не мав: у своїй любові до України. В його творчому доробку – 14 фільмів, 15 літературних сценаріїв і кіноповістей.
Бібліотека- філія для юнацтва запрошує всіх бажаючих для ознайомлення з життєвим і творчим шляхом класика світового кінематографа. В безкоштовному Інтернет - центрі можна переглянути фрагменти з кіноповістей: «Земля», «Зачарована Десна», «Україна в огні».







Комментариев нет:

Отправить комментарий