Искать в этом блоге

вторник, 21 сентября 2021 г.

 


22 вересня в Україні відзначатимуть День Партизанської слави .

Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті...».
Про це сказано в Указі Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року N1020/2001.
Це - державне свято, яке присвячене героям партизанського руху в Україні і вшановує пам’ять усіх, хто боровся за визволення країни від нацистської окупації. Воно з’явилося в національному календарі як день пам’яті.
Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни нанесли непоправні втрати боєздатності противника та наблизили радісний День Перемоги!
Проходять роки і прямих свідків того часу стає все менше. Але герої не вмирають. Вони завжди будуть жити в наших серцях.


До цієї дати бібліотека- філія для юнацтва презентує книжкову виставку-пам’ять , з якою можна ознайомитись в бібліотеці до 28 вересня.
З літератури, представленої на виставці можна дізнатись багато інформації про підпільну діяльність в роки Другої світової війни тощо.
Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки!




Комментариев нет:

Отправить комментарий